Βρετανία: Φόβος για μπλακάουτ – Οι πολίτες αποθηκεύουν από ισοθερμικά εσώρουχα και κεριά μέχρι γεννήτριες και φακούς

Οι Βρετανοί προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος αποθηκεύοντας φορητές γεννήτριες και φακούς πέραν των χειμερινών ρούχων, των ισοθερμικών εσωρούχων και των κεριών.

Η National Grid, η βρετανική πολυεθνική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, προειδοποίησε αυτό τον μήνα ότι η Βρετανία πιθανόν να αντιμετωπίσει τρίωρες προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε οικίες και επιχειρήσεις αυτό τον χειμώνα αν δεν μπορέσει να εισαγάγει ενέργεια από την Ευρώπη και ότι αγωνίζεται να προσελκύσει επαρκείς εισαγωγές για να τροφοδοτήσει εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Από τη σύγκριση δεδομένων από τις πρώτες 11 μέρες του Οκτωβρίου 2021 με την ίδια περίοδο αυτή τη χρονιά προκύπτει αύξηση 203% στις πωλήσεις των γεννητριών και 43% στις πωλήσεις φακών και φακών κεφαλής, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Toolstation, τμήμα του μεγαλύτερου λιανέμπορου δομικών υλικών στη χώρα, του Travis Perkins.

«Παρότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η National Grid θα χρειαστεί να καταφύγει σε μπλακάουτ αυτή την εβδομάδα, είναι σαφές ότι οι πελάτες προετοιμάζονται γι’ αυτό το χειρότερο δυνατό σενάριο», όπως είπε ένας εκπρόσωπος του Toolstation σημειώνοντας ότι οι γεννήτριες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τροφοδοτήσουν ηλεκτρικές συσκευές όπως λάμπες, αερόθερμα και τηλεοράσεις.

Τα στοιχεία του Toolstation συνάδουν με μια έκθεση αυτής της εβδομάδας από την εταιρεία έρευνας της αγοράς Kantar, σύμφωνα με την οποία οι Βρετανοί συσσωρεύουν κεριά και παπλώματα.

Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων John Lewis ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πολίτες συσσωρεύουν ισοθερμικά εσώρουχα, γάντια και ρόμπες.

Ο βρετανικός ρυθμιστής των βιομηχανιών αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, ο Ofgem, ανακοίνωσε ότι τα βρετανικά νοικοκυριά θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού κατά το δυνατόν αυτό τον χειμώνα για να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους και να περιορίσουν τον κίνδυνο διακοπών ρεύματος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: