Βορίδης για Novartis: Άθλια σκευωρία που μεθοδεύτηκε σκανδαλωδώς

Ο κ. Μάκης Βορίδης μίλησε για άθλια σκευωρία που στήθηκε με σκανδαλώδη μεθόδευση, προαναγγέλλοντας ότι «η υπόθεση αυτή θα ελεγχθεί για την ιταμή μεθόδευση από την επόμενη Βουλή με την επόμενη σύνθεση και τότε θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι τα μέλη της πλειοψηφίας αρνήθηκαν την επί της ουσίας έρευνα που θα οδηγούσε σε ενδεχόμενες ενδείξεις ή πράξεις τέλεσης αδικημάτων.

«Τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ; Να αποκαλύψουμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών όπως λέτε χωρίς ενδείξεις και αποδείξεις; Συγκλονιστικό. Μένουμε άφωνοι. Εκ των εμπλεκομένων είναι ο Γεωργιάδης. Για φανταστείτε να είχε βρεθεί κάτι για τον Γεωργιάδη; Αυτά θα μας λέγατε εδώ; Θα ήσασταν υπεράνω και θα μιλάγατε για αναρμοδιότητα;» τόνισε σε άλλο σημείο.

Και πρόσθεσε: «Λέτε να συζητήσουμε για την αρμοδιότητα. Η κυρία Τουλουπάκη κράτησε το ξέπλυμα που θεώρησε ότι είναι αρμοδιότητά της και έστειλε όσα δεν είναι αρμοδιότητά της, δηλαδή είπε ότι δεν είναι αρμόδια για απιστία και δωροδοκία».

«Μας λέτε να μην εφαρμοστεί το άρθρο 86 ΄του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Όταν προτείνατε να συγκληθεί η ολομέλεια ποιο άρθρο χρησιμοποιήσατε; Το 86. Σήμερα η συζήτηση που κάνουμε προβλέπεται από το άρθρο 86 αλλά θα αποφασίσουμε ότι δεν το εφαρμόζουμε. Νομική ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας την άποψη του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου περί μη παραγραφής των αδικημάτων όταν αυτά τελούνται επ’ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων, άποψη στην οποία βασίζεται το πόρισμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε «Πως θα τεκμηριώσουμε ότι τα αδικήματα τελέστηκαν κατά την άσκηση; Θα κοιτάξετε το ταβάνι ή θα κάνετε έρευνα; Με ποια κριτήρια θα αποφασίσετε; Είστε προκλητικοί στην μεθόδευσή σας. Είναι άθλια η μεθόδευσή σας. Έπρεπε να κατασκευαστεί μια ιστορία και να υπηρετηθεί. Κατασκευάστηκε όμως κακότεχνα και είστε εκτεθειμένοι και ελέγχεστε.

Λέτε ότι αν ψάχναμε την αρμοδιότητα θα οδηγούμασταν στην παραγραφή. Όμως για να παραγραφεί κάτι πρέπει να υπάρχει. Πως θα αποφασίσετε ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης χωρίς έρευνα; Γιατί το αρνηθήκατε; Συνεδριάσατε 30 ώρες για διαδικαστικά και οργάνωση εργασιών. Όλη η αντιπολίτευση σας παρακαλούσε να εξετάσετε την ουσία της υπόθεσης με δική σας εχθρική πλειοψηφία. Ποτέ δεν έχει γίνει αυτό στο παρελθόν. Το κάνατε γιατί τα στοιχεία είναι οι 3 ψευδομάρτυρες με κουκούλες. Έτσι θα παραπέμψετε πρωθυπουργούς και υπουργούς; Αν το κάνατε θα βρίσκαμε ποιοι έστησαν την σκευωρία και θα έσκαγε στα μούτρα σας».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: