Βλάχος: «Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη»


Ιδιαιτέρως ικανοποιημένος, φυσικά από την εξασφάλιση της πρόκρισης στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο, αλλά κυρίως από την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών στο παιχνίδι με τη Βραζιλία (9-4), εμφανίζεται ο Θοδωρής Βλάχος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, τόνισε ανάμεσα στα άλλα στις δηλώσεις μετά το ματς με τους Βραζιλιάνους και πριν από τον τελευταίο αγώνα της Εθνικής μας στον Α’ Όμιλο κόντρα στην Αυστραλία (Κυριακή 14/8, 20.10 ώρα Ελλάδας):

«Αυτή η νίκη επί της Βραζιλίας σήμανε πρόκριση για εμάς στην επόμενη φάση, κάτι πολύ σημαντικό καθώς μας διώχνει και ένα μέρος του άγχους. Έχουμε ακόμη ένα ματς στον όμιλο, με την Αυστραλία. Μπορούμε και από αυτό να βγάλουμε συμπεράσματα, όμως κυρίως θα μάθουμε από την τελευταία αγωνιστική ποιον θα έχουμε αντίπαλο στα χιαστί της οκτάδας. Εμείς δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά και θέλουμε να “διαβάσουμε” καλά τον αντίπαλό μας στα προημιτελικά για να καταφέρουμε την πρόκριση και στην 4άδα».

Ο προπονητής της Εθνικής δεν έκρυψε ότι ο ίδιος και οι παίκτες του κάνουν όνειρα για μία θέση στο βάθρο, έσπευσε όμως να προσθέσει ότι «… ονειρευόμαστε να παίζει η ομάδα μας με τον τρόπο που παίξαμε στο ματς με τη Βραζιλία. Με πάθος και με πειθαρχία. Κάναμε ένα μεστό και έξυπνο αγώνα από πλευράς συμπεριφοράς και τακτικής. Αν τα κάνουμε όλα αυτά σε κάθε παιχνίδι, θα καταφέρουμε κάτι σπουδαίο. Δε θέλω να βάζω το μυαλό μου να ονειρεύεται μακριά. Κάθε βήμα είναι δύσκολο. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το χιαστί παιχνίδι. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη».

Ο Βλάχος είπε ακόμα: «Έχουμε μάθει να καλύπτουμε τα κενά που προκύπτουν μέσα στο παιχνίδι και όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να παίξουν κάθε στιγμή. Είμαστε πραγματική ομάδα, έχοντας κάνει εμφανίσεις οι οποίες μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε. Απλά πρέπει να τις επαναλάβουμε. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε και το θετικό είναι ότι μας έφυγε το άγχος που είχαμε. Το θέμα είναι ότι πριν από τον αγώνα με τους Βραζιλιάνους είχαμε κάνει τρεις πολύ καλούς αγώνες και παρόλα αυτά υπήρχε η πιθανότητα να αποκλειστούμε. Πλέον, χωρίς άγχος, πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά, να είμαστε ήρεμοι και να ξεχάσουμε το τι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής. Υπάρχει το ματς με την Αυστραλία, που πρέπει να παίξουμε ως εθνική Ελλάδας για να κερδίσουμε, χωρίς να έχουμε δεύτερες σκέψεις».

Όσο για το αν η πρόκριση τού επιτρέπει να κάνει δοκιμές στο ματς με τους Αυστραλούς, είπε: «Εμείς θα κυνηγήσουμε την πρώτη θέση. Άλλωστε, ο άλλος όμιλος είναι πολύ μπερδεμένος και δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα πάνω σε ποια ομάδα θα πέσουμε. Με τους Αυστραλούς πρέπει να παίξουμε για να κερδίσουμε. Γενικότερα σε αυτά τα τουρνουά δεν είναι σωστό, ούτε για την ομάδα, ούτε για τους αντιπάλους μας, να παίζουμε για κάτι άλλο πέραν της νίκης».


Πηγή:Zougla.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: