Βερναδάκης: Ο Ομπάμα και ο Ολάντ δεν έχουν συμβούλους; Τι συζητάμε τώρα;

Τους διορισμούς συγγενών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε με μια απρόσμενη σύγκριση με τον Ομπάμα και τον Ολάντ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τα θέματα του υπουργείου του ο κ. Βερναρδάκης υπερασπίστηκε τους διορισμούς συγγενών του ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο λέγοντας χαρακτηριστικά:«Ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμβούλους της επιλογής του Προέδρου των ΗΠΑ, τι συζητάμε τώρα; Η στην Κομισιόν οι Επίτροποι που διορίζονται δεν έχουν δικαίωμα να έχουν μερικούς μετακλητούς συμβούλους της δικής τους επιλογής ή συνεργάτες που επιλέγουν αυτοί; Αμφισβητείται το δικαίωμα ένα πολιτικό πρόσωπο να έχει ένα γραφείο, ως Chef de cabinet που λένε, δηλαδή ο Ολάντ δεν έχει δικούς του συμβούλους στα Ηλύσια και τους παίρνει από την ΕΝΑ-Ecole nationale d’administration- (Εθνική Σχολή Διοίκησης);» ήταν το επιχείρημα του αναπληρωτή υπουργού.

Και συμπλήρωσε:«Το θέμα θα ήταν αν είχαμε σύστημα βιομηχανίας μετακλητών που δεν έχουμε, αν είχαμε σύστημα διορισμών στο Δημόσιο που δεν έχουμε….Το θέμα τελειώνει εδώ είναι μεγάλη προσχηματική προσπάθεια μεταφοράς της ατζέντας κάπου αλλού».

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: