Βενιζέλος: Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως «διακυβεύονται οι θεμελιώδεις θεσμοί του πολιτεύματος και του συντεταγμένου κράτους δικαίου».

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Η προσθήκη έγινε μάλλον από συνήθεια. Σας ευχαριστώ, γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Γιατί αυτό έγινε τώρα; Μήπως τώρα έτυχε να εμφανιστούν κάποιοι πρόθυμοι μάρτυρες, την επομένη του συλλαλητηρίου; Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Την υπόθεση Novartis την προαναγγέλλετε και την επωάζετε εδώ και ενάμιση χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Από εκφραστές του αντισυστημισμού γίνατε τα καλύτερα παιδιά των Ευρωπαίων», τόνισε ακόμα απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Στην οικονομία γλύφετε εκεί που φτύνατε».

«Πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Σήμερα ο κ. Σεντένο, η κυρία Λαγκάρντ, ο κ. Ντράγκ. Θυμάστε ότι εγώ πριν από καιρό σας είπα πάρτε την προληπτική γραμμή στήριξης και θυμάστε την επηρμένη απάντηση Τσακαλώτου;», συνέχισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα στην εξωτερική πολιτική με τον χειρότερο τρόπο».

«Τα Ίμια 2 είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα από τα Ίμια 1 γιατί τώρα γνωρίζαμε τα πάντα. Είναι η πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν που έχουμε θερμό επεισόδιο και επανέφεραν τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ως θεωρία τουρκοποίησης των Ιμίων», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης Novartis, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνης και στηλίτευσε τον ρόλο της κυρίας Θάνου, κάνοντας αναφορά και στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. «Στη δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση», είπε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: