Κίνα: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά στην Ουχάν εν μέσω νέου κύματος κρουσμάτων Covid στη χώρα

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης Ουχάν σήμερα το βράδυ για να μετρήσουν αντίστροφα για την έναρξη μιας νέας χρονιάς που πολλοί ελπίζουν ότι θα είναι μια πολύ καλύτερη μετά από ένα «σκληρό» 2022 γεμάτο lockdown και ενός νέου ξεσπάσματος της πανδημίας του κορονοϊού τον Δεκέμβριο.

Πολλοί απελευθέρωσαν μπαλόνια στον ουρανό όταν τα ρολόγια έδειξαν μεσάνυχτα, σύμφωνα με την παράδοση στην πόλη της κεντρικής Κίνας όπου ξεκίνησε η πανδημία πριν από τρία χρόνια, και πολλοί τράβηξαν selfie με τους φίλους τους.

«Τον προηγούμενο χρόνο, ένιωσα ότι η Covid-19 ήταν πολύ σοβαρή και ορισμένα από τα μέλη της οικογένειάς μου νοσηλεύτηκαν», είπε στο Reuters ο Γουάνγκ, ένας 17χρονος μαθητής γυμνασίου της Ουχάν, από την όχθη του ποταμού λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

«Ελπίζω να είναι υγιείς τη νέα χρονιά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ορισμένοι πήγαν για να γιορτάσουν καλοντυμένοι και σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι φορούσαν μάσκες καθώς η χώρα βλέπει ένα κύμα κρουσμάτων της νόσου επιταχύνεται μετά την κατάργηση των περιορισμών που έκτοτε έχει μολύνει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού με θανάτους που υπολογίζονται πλέον σε 9.000 την ημέρα σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ιατρικών δεδομένων Airfinity.

«Φοβάμαι», είπε μια κυρία με το επώνυμο Ζιν, αναφερόμενη στην πιθανότητα να μολυνθεί εκ νέου με Covid-19.

«Ακόμα φοβόμουν όταν βγήκα απόψε, αλλά ήθελα απλώς να βγω, γιατί βγήκαν όλοι».

Το πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και η Ζιν, που ήταν ασφυκτικά συνωστισμένο μπροστά από τον παλιό πύργο του ρολογιού στο τελωνείο Χάνκου της Ουχάν, παρακολουθούνταν από έναν μεγάλο αριθμό αστυνομικών, προσωπικού με πολιτικά ρούχα και άλλους εργαζόμενους ασφαλείας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: