Βέλγιο: Το Μανεκεν Πις θα «ντυθεί» τσολιάς τιμώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το εμβληματικό άγαλμα των Βρυξελλών ντύνεται στα ελληνικά χρώματα καθώς κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το 2011

Τα 200 χρόνια από τη συμπλήρωση της επανάστασης του 1821 θα τιμήσει ανήμερα την 25η Μαρτίου το λαογραφικό σύμβολο των Βρυξελλών Manneken — Pis. Πιο συγκεκριμένα το Manneken Pis θα ντυθεί τσολιάς από τις εννέα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα. Το Manneken Pis συχνά ντύνεται με ενδυμασίες άλλων χωρών. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που θα ντυθεί τσολιάς. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το 2011 με πρωτοβουλία του ΕΟΤ.

Δείτε το βίντεο:


Το Μάνεκεν Πις (Manneken Pis) είναι ένα μικρό μπρούτζινο άγαλμα ύψους 60 εκατοστών που κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα από τον Φλαμανδό καλλιτέχνη Jerome Duquesnoy και έχει στηθεί μόλις λίγα τετράγωνα από το δημαρχείο των Βρυξελλών και την πλατεία Grand Place.

Το άγαλμα απεικονίζει ένα μικρό αγόρι να ουρεί σε συντριβάνι, αλλά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ, το περίφημο άγαλμα έγινε από τους χρήστες του διαδικτύου σύμβολο κατά της τρομοκρατίας. Άλλος μύθος υποστηρίζει ότι ένα αγόρι κατάσκοπος είδε κατά τη διάρκεια μιας πολιορκίας πως κάποιοι επιχείρησαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης, κάτι το οποίο προσπάθησε να αποτρέψει με το να ουρήσει το φιτίλι με αποτέλεσμα να το σβήσει.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: