Τζανακόπουλος: Δεν ήταν τα χημικά της αστυνομίας που σημάδεψαν το συλλαλητήριο αλλά η ακραία βία

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο 24/7 παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας. 

“Δεν ήταν τα χημικά της αστυνομίας που σημάδεψαν το συλλαλητήριο αλλά η ακραία βία που χρησιμοποιήθηκε από ακραία δεξιά στοιχεία. Η αστυνομία έκανε αυτό που όφειλε να κάνει για να διατηρήσει τη τάξη”, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν καταδίκασε τα επεισόδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υιοθετεί ακροδεξιό λόγο.

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε πως θα λάβει πάνω από 151 ψήφους. “Γνωρίζουμε ότι υπάρχει τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που αντιτίθεται στη Συμφωνία. Η κυβέρνηση έχει εξηγήσει ότι δεν θα λειτουργήσει με όρους μικροκομματικούς αλλά με όρους πατριωτικού καθήκοντος για να εξασφαλίσουμε το εθνικό συμφέρον. Θεμιτές οι αντιδράσεις αλλά η κυβέρνηση έχει την πολιτική της.” σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως όσο εξηγούνται τα επιμέρους στοιχειά της συμφωνίας τόσο περισσότερο διευρύνεται και η πλειοψηφία κοινοβουλευτικά.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε καταδικαστέο τον προπηλακισμό που δέχτηκε η Σοφία Βούλτεψη, πρόσθεσε ωστόσο ότι σε αυτές τις καταστάσεις οδηγεί το φλερτ με τις ακροδεξιές αντιλήψεις. “Καταδικαστέα η επίθεση σε βάρος της αλλά σε αυτές τις καταστάσεις οδηγεί το φλερτ με τις ακροδεξιές αντιλήψεις. Η υιοθέτηση τέτοιου είδους λόγου και πρακτικών ήταν μοιραίο να οδηγήσει σε τέτοιου είδους περιστατικά”, είπε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: