Τσίζκεϊκ με τυρί και κακάο


Το πιο εντυπωσιακό τσιζκέϊκ με εναλλαγές χρωμάτων που θυμίζει μάρμαρο. Γι’ αυτό και στην Αμερική το ονομάζουν MARBLE CHEESECAKE!

ΥΛΙΚΑ

Για τη κρέμα

  • 50 γρ. κακάο άγλυκο
  • 75 mL καυτό νερό
  • 900 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά μετρίου μεγέθους
  • 5 γρ. βανίλια σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 140 βαθμούς στον αέρα. Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη βάση της στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 28 εκ.
2. Αμέσως μετά φτιάξτε την κρέμα. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε τη σκόνη κακάο και το καυτό νερό και ανακατέψτε με ένα κουτάλι ώσπου να αναμειχθούν καλά. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε με το φτερό (εξάρτημα του μίξερ) σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα για να μαλακώσει.
3. Προσθέστε τη ζάχαρη και έπειτα ένα ένα τα αυγά. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια λεία κρέμα.
4. Μοιράστε σε ίσες ποσότητες το μείγμα της κρέμας σε δύο μπολ. Στο ένα μπολ προσθέστε το διάλυμα του κακάο και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης για να αναμειχθούν. Στο δεύτερο μπολ προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.
5. Μέσα στη φόρμα ρίξτε μία κουταλιά από την άσπρη κρέμα του τυριού. Αμέσως μετά ρίξτε από πάνω στο κέντρο μία κουταλιά από το μείγμα της κρέμας με το κακάο. Συνεχίστε τη διαδικασία εναλλαγής ώσπου να αδειάσετε και τα δύο μείγματα στη φόρμα ψησίματος. Ανακατέψτε τα απαλά με ένα κουτάλι έτσι ώστε να γίνει εφέ μαρμάρου. Τοποθετήστε τη φόρμα μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 40 εκ. και προσθέστε τόσο καυτό νερό ώστε να καλύπτει τα 2/3 του ύψους του ταψιού (διαδικασία μπεν μαρί φούρνου).
6. Ψήστε το τσιζκέϊκ για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια της κρέμας. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το γλυκό μα κρυώσει. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χαράξτε τις άκρες της φόρμας περιμετρικά και αφαιρέστε τη βάση της. Τοποθετήστε το τσιζκέϊκ σε μια πιατέλα, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 3 ώρες να σταθεί. Κατόπιν κόψτε το σε μερίδες και σερβίρετε.

Πηγή:mirsini.gr


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: