Τσίπρας: Το βραβείο που παρέλαβα ανήκει στον ελληνικό λαό

Με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique) τιμήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι, από τη γαλλική επιθεώρηση Politique Internationale. “Είναι μια μεγάλη τιμή επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό το βραβείο ανήκει όχι σε μένα αλλά στον ελληνικό λαό, και εγώ το παραλαμβάνω σήμερα στο όνομά του. Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος που επέδειξε ο ελληνικός λαός σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Σταθήκαμε όρθιοι και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο πρόγευμα εργασίας με τα μέλη της επιθεώρησης Politique Internationale και επιχειρηματίες, ο κ. Τσίπρας μίλησε για το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την εκτίμηση πως το 2017 θα κλείσει με ανάπτυξη κοντά στο 2%.

Παράλληλα, τόνισε τη σημαντική μείωση της ανεργίας από το 27% κοντά στο 20%, προσθέτοντας πως αυτό αποτελεί πρόκληση για τη συνέχεια. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, όπως επιβεβαιώνεται και από τη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές χρήματος.

Ακόμη, επεσήμανε το υψηλό δεκαετίας που έχει σημειωθεί στις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις και αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία του μηχανισμού για ελληνικό χρέος που αποφάσισε το Eurogroup και με γαλλική συμβολή, ώστε να εξομαλυνθεί η εξυπηρέτηση σε ετήσια βάση.

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα τιμηθεί με το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες από τον δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων.

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: