Θρίαμβος για την ομάδα ABT CUPRA XE- Κέρδισε το Energy X Prix στην Ουρουγουάη

Με τα ηλεκτρικά CUPRA Tavascan XE οι οδηγοί Nasser Al-Attiyah και Klara Andersson κινήθηκαν ταχύτατα και με αυτοπεποίθηση στον τελικό της 2ης σεζόν του Extreme E στην Ουρουγουάη. Στις 27 Νοεμβρίου η ομάδα ABT CUPRA XE κέρδισε το Energy X Prix . στην Ουρουγουάη.

Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή οι  οδηγοί Nasser Al-Attiyah και Klara Andersson ήταν γρήγοροι και σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο τόσο στο Q1 όσο και στο Q2. Σε συνθήκες ξηρασίας, σκόνης και ανέμου, η έναρξη του τελικού επρόκειτο να είναι ζωτικής σημασίας και ο Al-Attiyah έκανε μία εξαιρετική εκκίνηση εκμεταλλευόμενος τις εντυπωσιακές επιδόσεις του πλήρως ηλεκτρικού off-road CUPRA Tavascan XE . Μετά από δύο γύρους της απαιτητικής πίστας με χαλίκι, μπήκε στο  Switch Zone με προβάδισμα 3,3 δευτερόλεπτα.

Η Άντερσον ανέλαβε τα πηδάλια και έκανε την τέλεια μετάβαση, επεκτείνοντας το πλεονέκτημα της ABT CUPRA XE σε πέντε δευτερόλεπτα στα μέσα του πρώτου της γύρου. Ο Al-Attiyah, είχε άψογη απόδοση και κατάφερε να πάρει την καρό σημαία άνετα με διαφορά 3,42 δευτερόλεπτα.

Η πρώτη νίκη της ομάδας το 2022 ανεβάζει την ομάδα ABT CUPRA XE στην έκτη θέση στη βαθμολογία. Ας μην ξεχνάμε ότι και στον αγώνα στη Χιλή -προτελευταίο γύρο της σειράς- η ομάδα είχε ανέβει στο βάθρο.

Η εξαντλητική 2η σεζόν του Extreme E στην Punta del Este τελείωσε με επιτυχία. Τι καλύτερο από μια πρώτη θέση στον τερματισμό.

Ο Nasser Al-Attiyah είπε μετά τον τερματισμό:

«Κάναμε μία καλή αρχή με πλήρη συγκέντρωση και οι δύο πρώτοι γύροι ήταν πραγματικά εντυπωσιακοί.  Δεν ήταν εύκολο, αλλά χάρη στην Klara και την ομάδα της CUPRA είχαμε ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αυτή η νίκη ήταν στα πλάνα όλη τη σεζόν και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας υποστήριξαν το 2022. Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιέζουμε και να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και αυτή η νίκη είναι για τους οπαδούς μας!»

Ενθουσιασμένη ήταν και η Klara Andersson που δήλωσε:

«Το να έχω το πρώτο μου πλήρες αγωνιστικό Σαββατοκύριακο με την CUPRA και να τελειώσω στην κορυφή του βάθρου είναι υπέροχο συναίσθημα. Ήμασταν εκεί όλο το Σαββατοκύριακο με ρυθμό και η ταχύτητα και οι επιδόσεις του  CUPRA Tavascan XE μου επέτρεψαν να βγω έξω και να απολαύσω την οδήγησή μου στον τελικό – ήταν απλά τέλεια. Δε θα μπορούσα να έχω κερδίσει χωρίς τον Nasser και την υποστήριξη της ομάδας CUPRA φυσικά και είμαι πολύ συγκινημένη αυτή τη στιγμή. Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο του Energy X Prix εδώ στην Ουρουγουάη ήταν απίστευτο.»

Θρίαμβος για την ομάδα ABT CUPRA XE- Κέρδισε το Energy X Prix στην Ουρουγουάη gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: