Τσίπρας: Κλείνει ο κύκλος μειώσεων και περικοπών

Στην ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τους νέους και τις νέες υπουργούς που μπήκαν στο κυβερνητικό σχήμα και τόνισε ότι «η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο γεμίζει τον ελληνικό λαό με προσδοκίες για βελτίωση των συνθηκών ζωής, για μια καλύτερη καθημερινότητα και ανακούφιση από τα βάρη και την αγωνία της μνημονιακής εποχής».

«Mε τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει και ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Έχει κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας, των μειώσεων και των περικοπών και μπορεί να ανοίξει ο κύκλος των ελαφρύνσεων, των πολιτικών κοινωνικής στήριξης, ο ενάρετος κύκλος της δίκαιης ανάπτυξης», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Περιγράφοντας τον πολιτικό σχέδιο, ανέφερε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη αυτών ακριβώς των κοινωνικών δυνάμεων που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης. «Πρώτα και κύρια με την ανάκτηση της εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες. Η στήριξη της μισθωτής εργασίας, η βελτίωση της θέσης των εργαζομένων δεν είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης της οικονομίας αλλά — αντιθέτως με ότι πιστεύουν οι νεοφιλελεύθεροι — είναι προϋπόθεση ανάπτυξης. Τονώνει και ενισχύει την ανάπτυξη. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε ότι προϋπόθεση για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα μας είναι η δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος. Είναι η διοικητική αποτελεσματικότητα, η καταπολέμηση των εστιών διαφθοράς στο διοικητικό μηχανισμό, που επίσης λειτουργούν αποτρεπτικά για τις επενδύσεις, ξένες ή ελληνικές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: