Υλικά
- 180 γρ. κρέμα γάλακτος
- 280 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. ούζο ή άλλο αλκόολ
- 125 γρ. καβουρδισμένο και χοντροκομμένο στο μπλέντερ φουντούκι
Για την επικάλυψη
- κακάο
- ψιλοκομμένοι, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
- σοκολατένιες τρούφες
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το ούζο σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά δημιουργώντας μπεν μαρί.
- Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν αλλά να μην γίνουν τρίμμα.
- Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.
- Με ένα κουτάλι του γλυκού που το βουτάμε σε σκόνη κακάο παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα.
- Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι στο χέρι μας φορώντας γάντια, για να μην λιώσει η σοκολάτα, και την αφήνουμε να πέσει πάνω σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα υλικά της επικάλυψης.
- Ανακινούμε καλά να πάει παντού και να κολλήσει το υλικό επικάλυψης πάνω στο τρουφάκι.
- Διατηρούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό