Τρουφάκια σοκολάτας με εσπρέσο


Τώρα που έχουν αρχίσει το κρύα αυτά τα λαχταριστά τρουφάκια είναι ότι καλύτερο υπάρχει για να συνοδεύσεις τον ζεστό καφέ με φίλους, αλλά και για τις απογευματινές λιγούρες!

Ακολούθησε βήμα βήμα την παρακάτω συνταγή και δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιαστεί όποιος δοκιμάσει!

Θα χρειαστείς:

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη εσπρέσο
  • 50 γρ. ψιλοκομμένη ημίγλυκη σοκολάτα
  • 50 γρ. Ψιλοκομμένη μπίτερ σοκολάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα σκόνη κακάο

Θα ζεστάνεις σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με τον εσπρέσο για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες.

Θα κατεβάσεις το μείγμα από τη φωτιά, θα προσθέσεις τα κομμάτια της ημίγλυκης και της μπίτερ σοκολάτας και θα ανακατέψεις μέχρι να λιώνουν. Στη συνέχεια θα προσθέσεις τη βανίλια κι αφού τα υλικά δέσουν θα μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ, θα το σκεπάσεις και θα το αφήσεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Όταν το μείγμα δέσει, με ένα scoop παγωτού ή δυο κουτάλια θα φτιάξεις τα τρουφάκια σε μικρές μπάλες και θα τα τοποθετήσεις το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί που θα έχεις στρώσει λαδόκολλα. Μόλις τα ετοιμάσεις, τα μεταφέρεις στο ψυγείο και τα αφήνεις για ένα τέταρτο.

Αφού περάσουν τα 15 λεπτά τα βγάζεις από το ψυγείο και ρίχνεις σε ένα μπολ τη σκόνη κακάο. Βουτάς το τρουφάκια ένα ένα στο κακάο για να καλυφθούν από όλες τις πλευρές και τα σερβίρεις σε θερμοκρασία δωματίου!


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: