Τρομοκρατία: Κυρώσεις σε δύο άτομα από ΗΠΑ και Τουρκία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία συνεργάστηκαν για να επιβάλουν κυρώσεις σε δύο άτομα τα οποία συνδέονται με τη χρηματοδότηση δύο τρομοκρατικών οργανώσεων που εδρεύουν στη Συρία.

Σε βάρος αυτών των οργανώσεων έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Έθνη, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, στο στόχαστρο μπήκαν ο Όμαρ Αλσίκ, ηγετικό στέλεχος της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, και ο Κουμπιλάι Σάρι, ο οποίος συγκέντρωσε πόρους στην Τουρκία από δωρητές για λογαριασμό της οργάνωσης Κατιμπάτ αλ Ταουχίντ ουάλ Τζιχάντ.

«Καθώς οι τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να αναζητούν πρόσβαση στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα, η συνεργασία με τους εταίρους μας αυξάνει την ικανότητά μας να διαταράσσουμε πιο αποτελεσματικά αυτά τα δίκτυα» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα οικονομικών πληροφοριών και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, Μπράιαν Ε. Νέλσον.

Στις 5 Ιανουαρίου ΗΠΑ και Τουρκία είχαν στοχοθετήσει από κοινού ένα σημαντικό χρηματοδοτικό δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: