Πριγκίπισσα Άννα για Κάρολο λίγο πριν τη στέψη: Ξέρετε τι θα δείτε, ως βασιλιάς δεν θα αλλάξει

Μια σπάνια συνέντευξη έδωσε η πριγκίπισσα Άννα στην οποία μίλησε για την επικείμενη στέψη του βασιλιά Καρόλου ενώ τάχθηκε κατά της προοπτικής μίας «ψαλιδισμένης» μοναρχίας, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί οτι θέλει ο νέος μονάρχης.

Ο Κάρολος, ο οποίος στα 74 του χρόνια θα είναι ο γηραιότερος βασιλιάς που έχει καθίσει ποτέ στο θρόνο στη βρετανική ιστορία, είναι επίσης ο μακροβιότερος κληρονόμος που χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2011. Η Καμίλα, 75 ετών, θα γράψει επίσης ιστορία ως η γηραιότερη βασίλισσα που στέφθηκε ποτέ.

Δείτε βίντεο


«Λοιπόν, ξέρετε τι θα δείτε γιατί είχε κάνει εξάσκηση για λίγο και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι» είπε αστειευόμενη η 72χρονη αδερφή του, πριγκίπισσα Άννα σε συνέντευξή της στο καναδικό CBC News. «Ξέρετε, είναι αφοσιωμένος στο δικό του επίπεδο υπηρεσιών και αυτό θα παραμείνει αληθινό», είπε η μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου στην παρουσιάστρια του The National Adrienne Arsenault σε ένα μέρος της συνέντευξης.

Η πριγκίπισσα Άννα μοιράστηκε επίσης τις σκέψεις της για το πώς η βασιλική οικογένεια αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που θα ήθελαν να δουν τη μοναρχία να φεύγει. «Δεν χρειάζεται, από πολλές απόψεις, να το αντιμετωπίσουμε. Είναι ο μονάρχης που το ρυθμίζει αυτό. Και το σύνταγμα στηρίζει τη μοναρχία» τόνισε.

«Εμείς, ως οικογένεια, θέλουμε να υποστηρίξουμε αυτόν τον ρόλο. Αυτό που κάνουμε, ελπίζουμε, συμβάλλει στη μοναρχία με τον τρόπο που μπορεί να μεταφέρει τη συνέχεια, όχι μόνο του ενδιαφέροντος, αλλά και της υπηρεσίας, της κατανόησης, του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους» πρόσθεσε.

Πριν γίνει βασιλιάς, ο Κάρολος είχε εκφράσει την επιθυμία του για «μικρότερο και οικονομικότερο» θεσμό της μοναρχίας, με λιγότερα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Νομίζω πως ο όρος “ψαλιδισμένη μοναρχία” ειπώθηκε σε μια εποχή που υπήρχαν περισσότερα «εργαζόμενα» μέλη στην οικογένεια (αναφερόμενη στην περίοδο που η Μέγκαν, ο Χάρι και ο Άντριου εκτελούσαν ακόμα καθήκοντα). Σήμερα δεν ακούγεται σαν καλή ιδέα από εκεί που βρίσκομαι» τόνισε η πριγκίπισσα.

Υπερασπιζόμενη το ρόλο της μοναρχίας στη σύγχρονη εποχή, ιδίως με την ανάληψη του θρόνου από έναν νέο βασιλιά, η πριγκίπισσα Άννα είπε: «Θα υπάρξουν συζητήσεις. Δεν είναι μια συζήτηση που θα έκανα απαραίτητα εγώ. Είναι απολύτως αληθές ότι υπάρχει μια στιγμή που πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση, αλλά θα ήθελα απλώς να τονίσω ότι η μοναρχία παρέχει, με το σύνταγμα, ένα βαθμό μακροπρόθεσμης σταθερότητας που είναι πραγματικά αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: