Τρείς περιπτώσεις που το σώμα μας προειδοποιεί να κόψουμε το αλάτι

Το υπερβολικό αλάτι στην διατροφή μας μπορεί να μας προκαλέσει διάφορα προβλήματα. Αύξηση της αρτηριακής πίεσης, κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού. Είναι πράγματα με τα οποία κανένας δεν μπορεί να παίζει…

 

Το αλμυρό φαγητό προκαλεί αρκετές παρενέργειες σώμα. Και το σώμα μέσω των παρενεργειών μας προειδοποιεί, ότι καταναλώνουμε μεγαλύτερη ποσότητα αλατιού και πως πρέπει να σταματήσουμε.

Τρία σημάδια που μπορούμε να τα δούμε ως προειδοποίηση είναι:

Ξηροστομία

Αν νιώθετε υπερβολικά ξηρό το στόμα σας, τότε καλό θα είναι να μειώσετε το αλάτι, γιατί μπορεί να οφείλεται σε αυτό. Το αλάτι στεγνώνει αλλά και μειώνει την βλέννα του στόματος και για να το ξεπεράσετε θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό.

Συχνοουρία

Οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, εκτός από την συχνή και μεγάλη κατανάλωση υγρών, προκαλούνται και από το αλάτι. Τα νεφρά, προσπαθώντας να απαλλαγούν από την μεγαλύτερη από την κανονική ποσότητα αλατιού, υπερλειτουργούν και σε στέλνουν συχνά στην τουαλέτα.

Πρησμένα δάχτυλα

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να είναι η αιτία που τα δάχτυλά σας έχουν πρηστεί. Ο λόγος βρίσκεται στην κατακράτηση υγρών που προκαλεί η μεγάλη κατανάλωση αλατιού που πρέπει να περιορίσετε.

 E-Radio.gr 

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: