Τραγικό: Μωρό ΚΥΚΛΩΠΑΣ γεννήθηκε με ένα μάτι στο κέντρο από το μέτωπο του!

Το δύστυχο μωρό «κύκλωπας» γεννήθηκε με ένα μάτι στο κέντρο από το μέτωπο αφού η μητέρα του είχε εκτεθεί σε ραδιενέργεια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Το μωρό γεννήθηκε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο El Senbellawein στην Αίγυπτο.
Το μωρό έχει και επιπλέον δυσμορφίες και δεν αναμένεται να επιβιώσει περισσότερο από μερικές ημέρες.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι το μωρό πάσχει από κυκλωπισμό «cyclopia» – μία πολύ σπάνια πάθηση που έχει πάρει το όνομα της από τον μονόφθαλμο γίγαντα της Ελληνικής Μυθολογίας, τον «Κύκλωπα».

Η κατάσταση αυτή προκλήθηκε από ραδιενέργεια στην οποία είχε εκτεθεί το βρέφος όταν βρισκόταν ακόμη στην μήτρα.
Ο κυκλωπισμός είναι μία από τις πιο σπάνιες μορφές συγγενών ανωμαλιών και τα παιδιά που γεννιούνται με αυτόν συνήθως πεθαίνουν λίγο μετά την γέννα.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα slaati.com της Σαουδικής Αραβίας, οι γιατροί του νοσοκομείου της πόλης El Senbellawein όπου γεννήθηκε το αγοράκι πιστεύουν ότι η συνοφθαλμία του είναι απόρροια φαρμάκων που πήρε η μητέρα του στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της έκθεσής της σε ακτινοβολία.
Ο δρ Άχμεντ Μπαντρούντιν που παρακολουθεί το αγοράκι στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι το μωρό πάσχει και από άλλες διαμαρτίες, και δεν αναμένεται να επιζήσει επί περισσότερο από λίγες ημέρες.
Η οικογένεια του μωρού έδωσε στη δημοσιότητα μία σπαρακτική φωτογραφία του.
Υπολογίζεται ότι η συνοφθαλμία εμφανίζεται σε ένα στα 250 έμβρυα, αλλά εξαιτίας της αυτόματης αποβολής τους αυτό δεν γίνεται ευρέως αντιληπτό. Τέλος, προσβάλλει και τα ζώα, με τη συχνότητά της να ανέρχεται σε μία στις 16.000 γεννήσεις.

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: