Τους 44 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία, ενώ συνελήφθησαν ακόμη 11 άτομα ως ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις

Aκόμη 11 ξένους συνέλαβε η τουρκική αστυνομία ως ύποπτους για συμμετοχή σε έναν πυρήνα της οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος συνδέεται με τους καμικάζι που πραγματοποίησαν την επίθεση αυτήν την εβδομάδα στο κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τον ιστότοπο του δικτύου Haberturk.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή Μπασάκσεχιρ στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Με αυτές, ανέρχεται σε 24 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της πόλης, σύμφωνα με το Haberturk.

Την είδηση αυτή, η οποία δημοσιεύεται και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε, μετά τον θάνατο ενός εκ των 260 τραυματιών στο μακελειό που συγκλόνισε την χώρα την Τρίτη το βράδυ και διέπραξαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας, που είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με την Άγκυρα, να συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν στον αερολιμένα προτού πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά τους, ο ένας μετά τον άλλο.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι βομβιστές προέρχονταν «από τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν».

Εκ των 44 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους σε αυτήν την επίθεση, «οι 19 είναι ξένοι υπήκοοι», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάκ Αλά κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Σε άλλη επιχείρηση, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν χθες 4 Τούρκους πολίτες κοντά στη μεθοριακή διάβαση του Οντσούπιναρ στη νοτιοανατολική Τουρκία με την υποψία ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανακοίνωσε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην Τουρκία από μια εμπόλεμη περιοχή στη Συρία που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, διευκρινίζει στην σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: