Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από τροχαία στην Κρήτη – Σχεδόν οι μισοί στα Χανιά

Στα Χανιά καταγράφονται οι περισσότεροι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη από την αρχή του έτους μέχρι και την Πέμπτη, που ξεψύχησαν στην άσφαλτο δύο φοιτητές, έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ειδικότερα, δεκαπέντε άτομα έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο στον δυτικότερο νομό του νησιού, εκεί όπου κυκλοφορεί το 22% των οχημάτων της Κρήτης.

Κατά τα στοιχεία του προέδρου του Συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, Γ. Λιονάκη, στα Χανιά καταγράφεται το 47% των θανάτων. Στο Ηράκλειο μέχρι και την Πέμπτη είχαν σκοτωθεί 10 άτομα, πέντε στο Ρέθυμνο και δύο άτομα στο Λασίθι.

Σημειώνεται ότι από τους συνολικά 32 νεκρούς, οι έξι παρασύρθηκαν ενώ περπατούσαν. Τρεις από αυτούς ήταν στο Ηράκλειο και τρεις ακόμη στα Χανιά.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι οι 19 από τους 32 νεκρούς έχασαν τη ζωή τους από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ 16 από τα 19 θύματα της ασφάλτου σκοτώθηκαν από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λιονάκης, «η κατανάλωση οινοπνεύματος είναι η πρώτη αιτία θανάτου. Είναι απίστευτο πόσοι νέοι άνθρωποι μεθούν, ξενυχτούν και στη συνέχεια παίρνουν το αυτοκίνητό τους και οδηγούν».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: