Τούρτα σοκολάτα με καραμελάκια

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτάΒαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 2 – Eύκολη

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για την τούρτα4 κουταλιές της σούπας κακάο60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ200 γραμμάρια ζάχαρη6 αυγά125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 βανίλια1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλαΓια την επικάλυψη ζεστάνετε πραλίνα φουντουκιού και διασμήστε με καραμελάκι

Για την πραλίνα φουντουκιούΠέντε κουταλιές της σούπας κακάοΈνα μικρό κουτί ζαχαρούχο γάλαΈνα πακέτο βούτυροΔύο κουταλιές της σούπας μέλιΤριμμένο φουντούκι

Εκτέλεση

Για την τούρτα

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

Ρίχνουμε το κακάο, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.

Πριν αρχίσουμε να το κόβουμε, πρέπει να κρυώσει ελαφρά.

Το κόβουμε οριζόντια σε 2 φέτες.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα στη μία φέτα και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα.

Για την πραλίνα φουντουκιού

Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, χωρίς όμως να καεί. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στο τέλος, περιχύνουμε την τούρτα με το μείγμα και διακοσμούμε με καραμελάκια.

Πηγή: news.gr

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: