Tουρκία: Γυμνάσιο με την ονομασία «ΜAKEDONYA» στην πόλη Μαλάτια

Σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου που θα φέρει προκλητικά την ονομασία «Μakedonya» (=Μακεδονία), ανοίγει τις πύλες του στις 11.9.2023 στην Μαλάτια της ανατολικής Τουρκίας. Πόλη που επλήγει από τους φονικούς σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου.

Το σχολείο κατασκευάστηκε με χρήματα που συγκέντρωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας καθώς και από δωρεά του Ερυθρού Σταυρού που χρηματοδότησε την ανέγερση πολλών σχολικών μονάδων στις περιοχές που επλήγησαν. Σύμφωνα με το βορειομακεδονικό δίκτυο Kanal 5, το νέο σχολείο έχει έκταση 8.000 τ.μ. και διαθέτει 24 αίθουσες διδασκαλίας που φέρουν ονόματα πόλεων της Βόρειας Μακεδονίας.


«Το συγκρότημα συμβολίζει το πνεύμα φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών, κατασκευάστηκε με δωρεά 1 εκ. ευρώ, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του ΕΒΜΤ και του Ερυθρού Σταυρού. Δωρεά που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ενός από τα εκατοντάδες σχολεία που καταστράφηκαν στον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή της Μαλάτια και αποτελεί κορυφαία προσπάθεια βοήθειας προς τον τουρκικό λαό μετά τη φυσική καταστροφή που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου» αναφέρει ανακοίνωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας.
Στην όψη του νέου σχολικού συγκροτήματος μάλιστα, τοποθετήθηκε πινακίδα που αναγράφει «Γυμνάσιο Μακεδονία».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: