Τον τίτλο “Best Concept Car” του Car Design News κατέκτησε το  Fiat Concept Centoventi

Ακόμα μια επιτυχία για το Fiat Concept Centoventi, το οποίο κατέκτησε το βραβείο “Concept Car” της χρονιάς στο πλαίσιο του θεσμού Car Design Awards, ο οποίος διοργανώνεται από το εξειδικευμένο σε θέματα σχεδιασμού αυτοκινήτων Car Design News. Οι 18 Επικεφαλής κέντρων σχεδιασμού που συνέθεσαν τη φετινή κριτική επιτροπή, δήλωσαν: «πρόκειται για ένα επαναστατικό αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή του αρχιτεκτονική και την έξυπνη χρήση των υλικών και χρωμάτων».

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή (αποτελείται από 18 Επικεφαλής κέντρων σχεδιασμού), «είναι ένα επαναστατικό αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή του αρχιτεκτονική και την έξυπνη χρήση των υλικών και των χρωμάτων».

Το νέο βραβείο έρχεται να προστεθεί στις πολυάριθμες βραβεύσεις του Fiat Concept Centoventi, οι οποίες περιλαμβάνουν και τα “Red Dot Award 2019” και “Trophées Argus 2020.

Ο κ. Olivier François, Πρόεδρος της Fiat σε παγκόσμιο επίπεδο δήλωσε σχετικά: «Η κατάκτηση αυτού του βραβείου με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο, αλλά και χαρούμενο που τόσο εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο του σχεδιασμού αναγνώρισαν τη σημαντικότητα του Centoventi. Πρόκειται για το όραμα της Fiat για την «εκδημοκράτιση» της ηλεκτροκίνησης, το οποίο βασίζεται στη φιλοσοφία που διέπει τη μάρκα στα περισσότερα από 120 χρόνια ζωής της. Το Fiat Concept Centoventi είναι ένας «λευκός καμβάς» που μπορεί να χρωματιστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των πελατών».

Με την παρουσίαση του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, το Fiat Concept Centoventi προσέγγισε με έναν πρωτοποριακό τρόπο την ηλεκτροκίνηση. Μινιμαλιστικό και πλήρως προσαρμόσιμο σε κάθε στάδιο της ζωής του ξεκινά από μια βασική έκδοση, η οποία στη συνέχεια μπορεί να εξατομικευτεί μέσω του προγράμματος “4U” με την επιλογή μεταξύ 4 καλυμμάτων για την οροφή, 4 προφυλακτήρων, 4 σχεδίων για τους τροχούς και τέσσερα φιλμ καλύμματος του αμαξώματος. Παράλληλα στο εσωτερικό τα στοιχεία κουμπώνουν και ξεκουμπώνουν εύκολα και γρήγορα επιτρέποντας τη διαμόρφωση των θηκών και των διαθέσιμων χώρων. Ακόμα και η αυτονομία μπορεί να διαμορφωθεί χάρη στην πρωτοποριακή αρχιτεκτονική των μπαταριών, επιτρέποντας στο χρήστη να αλλάζει την αυτονομία του οχήματος από τα 100 έως και τα 500χλμ.

Τον τίτλο “Best Concept Car” του Car Design News κατέκτησε το  Fiat Concept Centoventi gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: