BMW Concept Skytop: Το ανοιχτό διθέσιο πρωτότυπο αυτοκίνητο ιδανικό για πολυτελή ταξίδι

Η BMW παρουσίασε στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este, στα ετήσια καλλιστεία ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που πραγματοποιούνται στις όχθες της λίμνης Κόμο, ένα εκπληκτικό πρωτότυπο. Το Concept Skytop, που συνδυάζει την ισχύ, την ακρίβεια στην κατασκευή και την  αριστοτεχνία.

Το ανοιχτό διθέσιο μοιάζει με περίτεχνα κατασκευασμένο γλυπτό σε τέσσερις τροχούς, ξεχωρίζοντας για την κομψή και σπορ σχεδίασή του που συνδυάζεται με ένα αθλητικό και μυώδες παρουσιαστικό. Τόσο το εσωτερικό όσο και οι εξωτερικές επιφάνειες του πρωτοτύπου υιοθετούν ζεστούς μονόχρωμους τόνους, συνδυάζοντας τα αποκλειστικά υλικά με την παραδοσιακή αριστοτεχνία.

Στην ειδική εκδήλωση που έγινε ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του BMW Group Design σχολίασε για το πανέμορφο Skytop:

«Η BMW Concept Skytop διαθέτει μια πραγματικά μοναδική και εξωτική σχεδίαση, σύμφωνα με την παράδοση της Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Προσφέρει έναν συνδυασμό δυναμικής οδήγησης και κομψότητας στο υψηλότερο επίπεδο, εφάμιλλο με αυτό των ιστορικών προγόνων της, όπως η BMW Z8 και η BMW 503».

Από όποια γωνία και αν το δεις διαπιστώνεις την τελειότητα. Οι καθαρές σχεδιαστικές γραμμές της BMW Concept Skytop εμπνέουν την επιθυμία για ταξίδια. Οι διευρυμένες, μυώδεις επιφάνειές της ορίζονται από γραμμές που έχουν σχεδιαστεί με ακρίβεια κατευθύνοντας τον όγκο του οχήματος προς τα πίσω. Τα winglets, τα οποία είναι διακριτικά ενσωματωμένα στους ώμους των θυρών, αντικαθιστούν τις συμβατικές χειρολαβές τους. Οι ζάντες ελαφρού κράματος με τις ακριβείς πτυχώσεις τους ενισχύουν περαιτέρω τη μοναδική της εμφάνιση.

Παρατηρώντας την από ψηλά, το προτεταμένο καπό με την έντονη κυρτότητα, η εμβληματική σχεδίαση του ρύγχους καρχαρία της BMW με τη φωτιζόμενη μάσκα νεφρών και το αφαιρούμενο πίσω τμήμα, προσελκύουν το βλέμμα. Οι αναφορές στην BMW Z8, το θρυλικό roadster της εταιρείας, έχουν επιλεγεί με προσοχή. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η έντονη σφηνοειδής ακμή που εκτείνεται από το καπό, και μέσω του εσωτερικού καταλήγει σε ένα αλουμινένιο διακοσμητικό που βρίσκεται τοποθετημένο στην πίσω πόρτα, τονίζοντας τη δυναμική ροή της σιλουέτας.

Η αρμονική σχεδίαση των προβολέων συνδυάζει εξαιρετικά σύνθετες λεπτομέρειες. Οι μονάδες LED είναι τοποθετημένες σε φρεζαρισμένες αλουμινένιες βάσεις και αναπτύχθηκαν ειδικά για την BMW Concept Skytop. Χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές και σχεδιαστικές κατακτήσεις σε επίπεδο τεχνολογίας και σχεδίασης στον τομέα των προβολέων οχημάτων, οι μονάδες LED διαθέτουν το λεπτότερο προφίλ που υπάρχει σήμερα.

Η καθαρή και ανόθευτη σχεδίαση εξασφαλίζει την εγκατάσταση όλων των λειτουργιών φωτισμού σε έναν ενιαίο χώρο. Τα επίπεδα και καλοσχεδιασμένα πίσω φώτα συμπληρώνει τη συνολική εμφάνιση της BMW Concept Skytop.

Το δερμάτινο φινίρισμα του roll bar που βρίσκεται πίσω από τα δύο καθίσματα της BMW Concept Skytop συνδυάζεται με πλαϊνά πτερύγια στην κολόνα Β και ένα πλήρως αναδιπλούμενο πίσω παρμπρίζ. Τα δύο αφαιρούμενα μέρη της οροφής, επίσης με δερμάτινο φινίρισμα, μπορούν να αποθηκευτούν σε ειδικό χώρο στο πορτμπαγκάζ.

Ο χρωματικός συνδυασμός εξασφαλίζει ομαλή μετάβαση από το εσωτερικό στο εξωτερικό, είτε η οροφή είναι ανοιχτή είτε κλειστή. Στο πίσω τμήμα, ο κοκκινωπός καφέ τόνος της οροφής σβήνει στο αχνό ασημί χρώμα με εφέ χρωμιωμένης σκιάς της εξωτερικής βαφής. Η περίτεχνη διαβάθμιση των χρωμάτων πραγματοποιήθηκε από έναν δεξιοτέχνη βαφέα στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing.

Δερμάτινες επιφάνειες τύπου brogue στο εσωτερικό.

Τα δερμάτινα καθίσματα στο εσωτερικό περιλαμβάνουν πινελιές σε στυλ brogue. Ο κοκκινωπός καφέ τόνος των επιφανειών δημιουργεί ένα συνεκτικό χρωματικό σύνολο που χαρίζει σε όλο το εσωτερικό μια αίσθηση πολυτέλειας και ευρυχωρίας. Τα στοιχεία και εξαρτήματα από κρύσταλλο είναι περίτεχνα ενσωματωμένα στο cockpit, ενισχύοντας τη συνολική εντύπωση. Οι εσωτερικές επιφάνειες της BMW Concept Skytop φιλοτεχνήθηκαν στο παραδοσιακό δερματοποιείο του εργοστασίου του BMW Group στο Dingolfing.

BMW Concept Skytop: Το ανοιχτό διθέσιο πρωτότυπο αυτοκίνητο ιδανικό για πολυτελή ταξίδι gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: