Η Kumho Tire κερδίζει το iF Design Award 2024

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το νικητήριο ελαστικό αλλά για όλη την διαθέσιμη γκάμα

Από την ίδρυσή του το 1954, μαζί με το Red Dot Design Award και το IDEA Design Award, το iF Design Award αναγνωρίζεται ως ένας από τους τρεις κορυφαίους διαγωνισμούς design, παγκοσμίως. Φέτος, η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από 132 εμπειρογνώμονες, από όλο τον κόσμο και περίπου 11.000 projects, από 72 χώρες διαγωνίστηκαν για το πολυπόθητο βραβείο.

Το νικητήριο ελαστικό της Kumho

Το ECSTA PS71 EV, (https://ifdesign.com/en/winner-ranking/project/ecsta-ps71-ev/639243) είναι προσανατολισμένο στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Πέρυσι, η εταιρεία ερευνών αγοράς FMI υπολόγισε το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ελαστικών EV σε 9,441 δις δολάρια και προέβλεψε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 26,6%, κατά την επόμενη δεκαετία, κάτι που σημαίνει ότι, το 2033,  η αγορά θα είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από το 2023.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ECSTA PS71 EV είναι η εξαιρετική ενεργειακή του απόδοση, η οποία επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να καλύπτουν πιο μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, με μία μόνο φόρτιση. Διαθέτει πολύ πιο χαμηλή αντίσταση κύλισης από τα συμβατικά ελαστικά, εξασφαλίζοντας πιο μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμου και βέλτιστες επιδόσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν με το ελαστικό σε διάφορα EV οχήματα έδειξαν ότι είναι κατά 115% πιο αποδοτικό από άλλα ελαστικά, όσον αφορά στην χιλιομετρική εμβέλεια με μία φόρτιση.

Το ECSTA PS71 EV εγγυάται επίσης αθόρυβη οδήγηση.

Σύμφωνα με τα μειωμένα επίπεδα θορύβου των κινητήρων EV, διαθέτει νέα τεχνολογία σχεδιασμένη για την ελαχιστοποίηση του θορύβου λειτουργίας των ελαστικών. Αυτό περιλαμβάνει μια νέα σχεδίαση με ηχο-απορροφητικά υλικά που εφαρμόζονται στο εσωτερικό του ελαστικού.

Ακόμη και με την ακαριαία επιτάχυνση και την υψηλή ισχύ των ηλεκτρικών οχημάτων, το ελαστικό έχει εξαιρετική πρόσφυση στο δρόμο και καλύτερη αντοχή στην τριβή. Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο βαριά από τα συμβατικά αυτοκίνητα και έχουν υψηλά επίπεδα επιτάχυνσης, μπορούν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στα ελαστικά. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το τεχνικό πρόβλημα, το ελαστικό ECSTA PS71 EV έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο ανθεκτικό και η ενισχυμένη κατασκευή του παρέχει εξαιρετικές επιδόσεις στην ακρίβεια οδήγησης και στον χειρισμό. Παρά την ενισχυμένη δομή του, το ελαστικό αυτό έχει ελαχιστοποιημένη αντίσταση κύλισης, όπως ακριβώς απαιτείται από τα ηλεκτρικά οχήματα και βελτιώνει σημαντικά την ενεργειακή απόδοσή τους.

Σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά αυτοκίνησης, η Kumho αναπτύσσει καινοτόμες και προσανατολισμένες στο μέλλον τεχνολογίες που θα μετατρέψουν τη φαντασία σε πραγματικότητα. Η Kumho Tire βραβεύεται κάθε χρόνο σε μεγάλους διαγωνισμούς σχεδιασμού στην Κορέα και σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας την υπεροχή και την πρωτοτυπία των προϊόντων της. Ως έξυπνος συνεργάτης κινητικότητας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η Kumho σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την καινοτομία και την πρακτικότητα του σχεδιασμού της για να ενισχύσει περαιτέρω την αξία της ως παγκόσμια μάρκα υψηλής ποιότητας.

Τα εξαιρετικά ελαστικά της KUMHO (www.kumho.gr), για επιβατικά αυτοκίνητα, SUVs, Vans, φορτηγά, λεωφορεία, διαθέτει, ήδη, ως αντιπρόσωπος και διανομέας, από τον Δεκέμβριο του 2022, στην Ελληνική αγορά, η εταιρεία ΕΜΑ Α.Ε. (www.ema.gr), μέσω του καθιερωμένου εμπορικού δικτύου αντιπροσώπων της. Τα καταστήματα που διαθέτουν πανελλαδικά τα ελαστικά Kumho είναι εδώ https://www.kumho.gr/el/diktio-kumho.

Ορισμένα από τα κορυφαίας ποιότητας ελαστικά Kumho που διατίθενται στην ελληνική αγορά είναι:

Επιβατικά

ECSTA HS 51

Με μέγιστη άνεση, σε συνδυασμό με την υψηλότερη ασφάλεια, βελτιωμένη απόδοση φρεναρίσματος και εξαιρετική πρόσφυση σε βρεγμένους και στεγνούς δρόμους.

https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-epivatika/ti/4

ECSTA HS 52

Ελαστικό με Βελτιωμένη ευστάθεια οδήγησης σε υψηλές ταχύτητες με ενισχυμένη αντοχή. Πρόκειται για ένα από τα πιο πρόσφατα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Kumho Tire, το ECSTA HS52, έλαβε «ΚΑΛΗ»  βαθμολογία στην πρόσφατη δοκιμή θερινών ελαστικών από το γερμανικό club ADAC. Το HS52 κέρδισε 42 ανταγωνιστικά προϊόντα διάστασης 205/55R16 V και κατατάχθηκε στην 8η θέση συνολικά σε σύνολο 50 ανταγωνιστικών προϊόντων.

https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-epivatika/ti/3

ECSTA PS 71

Ελαστικό με μέγιστες επιδόσεις UHP και καλύτερη απόδοση χειρισμού/φρεναρίσματος σε βρεγμένες επιφάνειες, χάρη στις 4 κύριες αυλακώσεις. Καλή και σταθερή απόδοση οδήγησης σε στεγνές επιφάνειες. Σε δοκιμή θερινών ελαστικών, που πραγματοποιήθηκε από το γερμανικό περιοδικό Auto Bild, το ECSTA PS71 κατέλαβε την 5η ανάμεσα σε 20 ανταγωνιστές τους, σε διάσταση 225/45R18, λαμβάνοντας βαθμολογία “GOOD”. Οι δοκιμαστές το επαίνεσαν για το ισορροπημένο δυναμικό υψηλών επιδόσεων, τα καλά χαρακτηριστικά χειρισμού και τις μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, τόσο σε βρεγμένες όσο και σε στεγνές συνθήκες. 

https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-epivatika/ti/1

ECSTA PS 91

Σούπερ Σπορ UHP ελαστικό, με νέα, ειδική σύνθεση πέλματος που έχει αναπτυχθεί ειδικά για υψηλές επιδόσεις.

https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-epivatika/ti/2

ECOWING ES 31

Άνετη εμπειρία χειρισμού στο τιμόνι και βελτιωμένη πρόσφυση στο βρεγμένο. Μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση, που το καθιστά ιδανικό για μικρά και μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητα.

 https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-epivatika/ti/5

 ECOWING KH 27

Ελαστικό με οικολογικές επιδόσεις, που αναπτύχθηκε για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και να βοηθήσει την προστασία του περιβάλλοντος.

 https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-epivatika/ti/6

Off road οχήματα

ROAD VENTURE AT 61

Παντός εδάφους (ΑΤ) ελαστικό με βελτιστοποιημένο μείγμα πέλματος https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-4×4/ti/12

 ROAD VENTURE MT

Extreme ελαστικό για λασπώδες έδαφος, MT, για βουνά και βράχια.

 https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-4×4/ti/11

 ROAD VENTURE MT 51

Ήπιο ελαστικό για λασπώδες έδαφος, MT, για αναβάσεις και ανώμαλους δρόμους, με βελτιωμένη απόδοση οδήγησης στο δρόμο.

 https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-4×4/ti/10

SUV οχήματα

CRUGEN HP 71

Νέο premium ελαστικό SUV για κάθε εποχή. Εξειδικευμένο στην οδηγική άνεση και στον χαμηλό θόρυβο, για ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα. https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-4×4/ti/8

CRUGEN HP 91

Σπορ UHP ελαστικό, με υλικά υψηλής τεχνολογίας για βέλτιστο κράτημα στο βρεγμένο και απόλυτη σταθερότητα στην οδήγηση ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.

https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-4×4/ti/7

CRUGENKL 33

PremiumTouring ελαστικό όλων των εποχών, για πολυτελή SUV. https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-4×4/ti/9

Ελαφρά φορτηγά και VAN

Portran CX11

Κατάλληλο για επαγγελματικό ελαφρύ φορτηγό και van,με βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά για όλες τις καιρικές συνθήκες.

 https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-van/ti/13

Portran KC35

Κατάλληλο για επαγγελματικό ελαφρύ φορτηγό και van,με πλήρως λειτουργική σχεδίαση πέλματος προσφέρει αυξημένη χιλιομετρική απόδοση και ισχυρό κράτημα.

https://www.kumho.gr/el/elastika-kumho-van/ti/14

Η Kumho Tire κερδίζει το iF Design Award 2024 gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: