Tokyo Auto Salon 2023: Η έκπληξη της Toyota με δύο ειδικές εκδόσεις

Στην έκθεση αυτοκινήτου στο Τόκιο που διήρκησε τρεις ημέρες (13-15 Ιανουαρίου) η Toyota εκτός των άλλων παρουσίασε δύο σπέσιαλ αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν στο WRC. Δυο σπέσιαλ εκδόσεις  GR Yaris . Το ένα το ονόμασαν Sébastien Ogier Edition και το άλλο Kalle Rovanperä Edition. Με αυτές τις δύο εκδόσεις τίμησαν τους πρωταγωνιστές του WRC 2022.

Στην έκθεση η TGR και η Lexus διοργάνωσαν ένα «NFT Digital Stamp Rally» στο φυσικό χώρο του Tokyo Auto Salon 2023 και ένα «Virtual Garage by GR/Lexus» που βασίζεται σε μετατροπές για να προσφέρει απόλαυση. Οι δύο εταιρείες παρουσίασαν οχήματα και ανταλλακτικά.

Η κεντρική ιδέα ήταν ο μηδενισμός των εκπομπών ρύπων στις μετακινήσεις. Αυτοκίνητα για το ευρύ αγοραστικό κοινό που θα παρέχουν ασφάλεια, θα είναι ευχάριστα στην οδήγηση και δεν θα μολύνουν το περιβάλλον. Παρουσιάσθηκαν νέα GR Parts και GR Heritage Parts που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το 2023. Η Lexus θα προωθήσει το «Overtrail Project», το οποίο αφορά τα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνται περισσότερο σε υπαίθριες εξορμήσεις, ενώ συνυπάρχουν με την φύση και προσφέρουν διάφορες εμπειρίες.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών όμως επικεντρώθηκε στις δύο ειδικές εκδόσεις. H Ogier Edition είναι βαμμένη σε ματ ασημένιο χρώμα και έχει μαύρες επιφάνειες στις πόρτες με την επωνυμία της Gazoo Racing. Ξεχωρίζουν οι μπλε δαγκάνες των φρένων και το ταμπελάκι στην κεντρική κονσόλα που αποδεικνύει τη συλλεκτική αξία.Η έκδοση Rovanpera είναι πιο σπόρ με πιο αεροδυναμικές γραμμές. Και οι δύο εκδόσεις είναι στημένες πάνω στο Toyota GR Yaris RZ που αποδίδει 271 ίππους και 390 Nm.

 

Tokyo Auto Salon 2023: Η έκπληξη της Toyota με δύο ειδικές εκδόσεις gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: