Κηδεία βασιλιά Κωνσταντίνου: Τι γράφουν τα διεθνή μέσα – Η Άννα Μαρία, το λαϊκό προσκύνημα και η ισπανική συμφιλίωση

Ο αποχαιρετισμός στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο ολοκληρώθηκε με το δείπνο που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία από την οικογένεια του εκλιπόντος. Συνολικά προσήλθαν 17 αντιπροσωπείες ξένων κρατών, εστεμμένοι και μέλη βασιλικών οικογενειών καθώς και φίλοι του. Κάπως έτσι μπήκε ο επίλογος σε μια ολόκληρη εποχή που κλείνει με τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, υιού του βασιλέα Παύλου, εγγονού του Κωνσταντίνου A’ και δισέγγονου του Γεωργίου Α’ και του Κάιζερ Γουλιέλμου Β’ από τη μητέρα του, την Φρειδερίκη. Και αυτό καθώς έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος από τους πρωταγωνιστές των δραματικών γεγονότων της δεκαετίας του 1960 που οδήγησαν στη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

Αν και τα περισσότερα Διεθνή Μέσα δεν είχαν ιδιαίτερη όρεξη για ιστορικές αναδρομές και αναλύσεις, εστιάζοντας στην παρουσία δεκάδων γαλαζοαίματων, το Reuters διαφοροποιήθηκε: «Ευρωπαίοι βασιλείς συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου της Ελλάδας, ο οποίος κυβέρνησε μόλις τρία χρόνια, τη δεκαετία του 1960, προτού εξαναγκαστεί σε εξορία, με τον λαό του να ψηφίζει για την κατάργηση της μοναρχίας το 1974».


Το περιοδικο People έμεινε στην απουσία του Βρετανού βασιλιά και του διαδόχου του θρόνου. «Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο βασιλιάς Κάρολος χάνουν την κηδεία του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Β’». Ο Γουίλιαμ, 40 ετών, ζήτησε από τη συγγενή του Lady Gabriella Windsor να τον εκπροσωπήσει στην κηδεία του Κωνσταντίνου, ενώ η πριγκίπισσα Άννα εκπροσώπησε τον αδελφό της, βασιλιά Κάρολο, στην επίσημη τελετή στην Αθήνα τη Δευτέρα.

To People εστίασε επίσης και στην σύζυγο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην κηδεία φόρεσε τον ίδιο διαμαντένιο σταυρό με αυτόν που φορούσε την ημέρα του γάμου τους.


.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: