Τοξικές σχέσεις: Τα σημάδια ότι πρέπει να απομακρυνθείς ΑΜΕΣΩΣ

Τι κάνει κάποιος που έχει μια κουμπάρα η οποία είναι μυθομανής, ζηλιάρα, κουτσομπόλα και παριστάνει τη δήθεν καλή ενώ μιλάει πίσω από τις πλάτες των άλλων με άσχημα λόγια και πετάει κακίες;

Εγώ επειδή δεν υποκύπτω και δεν κουτσομπολεύω τις κουμπάρες μου και έχω μια σχέση σεβασμού ενώ μπήκα τα τελευταία χρόνια στην παρέα τους, έχω αρχίσει και την εκνευρίζω. Μου μιλάει απότομα και επειδή δεν ξεφεύγω και δεν πέφτω στο επίπεδο της, όταν με συναντάει στην παρέα παριστάνει την ήρεμη.

Και έχει έναν τρόπο σαν να προσπαθεί να με απαξιώσει αλλά την αγνοώ. Σε μια κουμπάρα μου τόλμησα και της είπα να μην την εμπιστεύεται χωρίς να το αναλύσω. Είναι λεπτές οι ισορροπίες γιατί ο άντρας μου έχει πολύ καλή σχέση με τον άντρα της και του έχει βαφτίσει τον γιο τους. Τι με συμβουλεύετε;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Σοφία Αντύπα

Από αυτά που περιγράφετε φαίνεται πως η κουμπάρα σας είναι ένας τοξικός και αναξιόπιστος άνθρωπος. Δεν μπορώ να σας συμβουλέψω πολλά, παρά μόνο να κρατήσετε μια απόσταση από την ίδια.

Από αυτά που αναφέρετε, είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα αποφύγετε τις εντάσεις και τον τσακωμό. Μια υγιής απόσταση χωρίς πολλές συναναστροφές λοιπόν, είναι το καλύτερο.

Σοφία Αντύπα
Ψυχολόγος

Αληθινός φίλος ή τοξικός; Το τεστ που σε βοηθάει να τους ξεχωρίσεις!

Τοξικοί γονείς: Πώς μπορεί να επιβιώσει ο άνθρωπος που στερήθηκε την αγάπη;

Τοξική φιλία: Έγινα καταπιεστική και με απομάκρυνε. Πώς να την κερδίσω ξανά;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: