Το ΒΒC έδειξε χιλιάδες νεογέννητες χελώνες που όδευαν στο θάνατο, αλλά τελικά σώθηκαν (βίντεο)

Το κορυφαίο ντοκιμαντέρ Planet Earth II του BBC, πέτυχε με την δραματική κινηματογράφηση, την εξαιρετική αφήγηση του Ντέιβιντ Ατένμπορο και την βοήθεια επιβλητικής μουσικής να προκαλέσει έντονη συναισθηματική φόρτιση και να συζητηθεί στα social media.

Ειδικότερα, μια από τις σκηνές που συζητήθηκαν έντονα, ήταν αυτή στο τελευταίο επεισόδιο που κατέγραφε πώς τα εκατοντάδες νεογέννητα χελωνάκια όδευαν από τα πρώτα λεπτά της ζωής τους στο θάνατο, όντας θύματα της ανθρώπινης παρέμβασης στο φυσικό τους περιβάλλον.

Μάλιστα το Planet Earth κατέγραψε το φαινόμενο στα νησιά Μπαρμπάντος όπου το βράδυ οι μικρές θαλάσσιες χελώνες αποπροσανατολίζονται από τα φώτα των πόλεων και αντί να κατευθυνθούν στη θάλασσα, μετά την εκκόλαψή τους βρίσκονται σε φρεάτια, παγιδευμένες σε δρόμους και σκουπίδια που μετατρέπονται σε παγίδες και τελικά πεθαίνουν.

Να σημειωθεί ότι ένας από τους άτυπους κανόνες των κινηματογραφιστών ντοκιμαντέρ άγριας ζωής είναι πως απαγορεύεται η οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση σε όσα παρατηρούν. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να επεμβαίνει σε όσα έχει κληθεί να καταγράψει στη φύση, όσο σκληρά και αν δείχνουν αυτά καμιά φορά. Πολλοί θεατές σχολίασαν το πόσο άσχημα αισθάνθηκαν με τις σκηνές αυτές, κάποιοι δήλωσαν πως έκλαιγαν και αρκετοί ρωτούσαν γιατί κανείς δεν βοήθησε τις μικρές χελώνες.

Από την πλευρά του, το ΒΒC ενημέρωσε πως όλα τα χελωνάκια στην κινηματογράφηση διασώθηκαν χάρη στην επέμβαση των εθελοντών που έχουν αφοσιωθεί στο έργο αυτό και τη βοήθεια του συνεργείου. Εκτός από το tweet, έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο που κάπως ανακούφισε τους εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το φινάλε του Planet Earth υπολογίζεται πως έκανε ρεκόρ τηλεθέασης με πάνω από 12 εκατ. τηλεθεατές και θεωρείται ως το δημοφιλέστερο ντοκιμαντέρ στην τηλεοπτική ιστορία. Ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο αφηγητής της συγκλονιστικής αυτής σειράς, έκλεισε τον κύκλο αυτό με ένα οικουμενικό μήνυμα.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τώρα, πάνω από τους μισούς από εμάς ζουν σε αστικό περιβάλλον. Το σπίτι μου, είναι επίσης εδώ — στην πόλη του Λονδίνου. Κοιτάζοντας προς τα κάτω, σε αυτή τη μεγάλη μητρόπολη, η εφευρετικότητα με την οποία συνεχίζουμε να αλλάζουμε την επιφάνεια του πλανήτη μας είναι πολύ εντυπωσιακή. Αλλά είναι επίσης απογοητευτική. Μου θυμίζει πόσο εύκολο είναι για μας να χάσουμε τη σύνδεσή μας με τον φυσικό κόσμο. Ωστόσο, είναι αυτός ο ακριβώς ο δεσμός που θα κρίνει  το μέλλον τόσο της ανθρωπότητας, όσο και του φυσικού κόσμου. Και είναι σίγουρα η ευθύνη μας να κάνουμε όσα περνούν από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε έναν πλανήτη που παρέχει ένα σπίτι, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλη τη ζωή στη Γη».

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: