Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Στο Συμβούλιο Επικρατείας με τη διαδικασία της «πιλοτικής» ή «πρότυπης» δίκης, δηλαδή να κριθεί η υπόθεση αμετάκλητα, θα μεταφερθεί το θέμα της χορήγησης ασύλου στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Οι νομικοί παραστάτες του Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί, καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Στ. Τσακυράκης, και η Νομική Διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, διά του Βασίλη Παπαδόπουλου, υπέβαλαν αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο να εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά της χορήγησης ασύλου και η ένσταση του στρατιωτικού.

Έτσι, η δίκη του ενός Τούρκου για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να επανεξεταστεί η χορήγηση ασύλου που του παρείχε η ειδική Επιτροπή Ασύλου, που είχε προσδιοριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου δεν θα γίνει, θα αναβληθεί.

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών άσκησε παρέμβαση υπέρ του Τούρκου συγκυβερνήτη. Επίσης, στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι την παρέμβαση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, και ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος, ενώ υπενθυμίζει ότι η δίκη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θα διεξαχθεί την 15η Φεβρουαρίου.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: