To Red Bull Street Style έχει έναν καινούριο κριτή, αλλά ίσως να τον ξέρεις

Όταν ο Παγκόσμιος Τελικός του Red Bull Street Style ξεκινά στις 14 Νοεμβρίου, ένας νέος κριτής θα παρακολουθεί με προσοχή. Για την εικονική έκδοση του 2020, η οποία πραγματοποιείται online, ο μέσος του Μονακό Cesc Fàbregas θα διαλέξει τους νικητές του βραβείου «Best Trick».

Δες μερικά εντυπωσιακά facts για τον κορυφαίο αθλητή!

Πάντα είχε μια μπάλα στα πόδια του

Ο Fabregas ήθελε πάντα να παίζει ποδόσφαιρο. Από παιδί ήταν παθιασμένος με το παιχνίδι σύμφωνα με την οικογένειά του.

Είπε: «Η μαμά μου μου λέει ότι όταν ήμουν πολύ μικρός ήμουν πάντα με μια μπάλα ποδοσφαίρου, είτε στο σπίτι, είτε κάτω από το πάρκο με τον μπαμπά μου ή στο δρόμο. Έχω τη μνήμη του πρώτου μου παιχνιδιού όταν ήμουν σχεδόν πέντε, επειδή οι γονείς μου το μαγνητοσκοπούσαν. Βασικά, μου άρεσε μόνο το ποδόσφαιρο! «

To ποδόσφαιρο τον ενθουσιάζει ακόμη!

Παρά το γεγονός ότι έχει παίξει περισσότερα από 100 παιχνίδια για τη χώρα του και εκατοντάδες ακόμη σε διεθνές επίπεδο για την Άρσεναλ, την Τσέλσι, τη Μπαρτσελόνα και το Μονακό, ο 33χρονος εξακολουθεί να ζει για το παιχνίδι σε κάθε πτυχή του. Παραδέχθηκε: «Παρακολουθώ ποδόσφαιρο όλη την ώρα. Σηκώνομαι και χειροκροτώ όταν βλέπω μια καταπληκτική επίδοση. Το εκτιμώ και δεν βαριέμαι ποτέ. »

Ως κριτής του Bull Street Style , θέλει να δει δημιουργηκότητα

Το Red Bull Street Style είχε στο παρελθόν πολλούς κριτές σταρ, με τους Nani, Pável Pardo, Gary Neville, Fabio Cannavaro, Edgar Davids και Roberto Carlos να είναι εντυπωσιασμένοι από τις δεξιότητες που δείχνουν οι διαγωνιζόμενοι.

Για τον Fàbregas, τα κριτήριά του θα καθοριστούν από δύο σημαντικά σημεία: «Νομίζω ότι ανυπομονώ για το πιο θεαματικό και το πιο δημιουργικό. Η δημιουργικότητα για μένα είναι κάτι που μελετάω πολύ και ένα από τα πράγματα που θα ψάχνω. «Πάντα τα θαύμαζα [κόλπα] από έξω χωρίς να αναλύω πολύ καλά πώς το κάνουν ή τι προσπαθούν να επιτύχουν. Έχω μελετήσει λίγο από τότε που ξέρω ότι θα είμαι κριτής! «

Ο Fàbregas δουλεύει ακόμη τα δικά του tricks

Ο Fàbregas μπορεί να ήταν μέρος των ομάδων που κέρδισαν σε όλα, από το Παγκόσμιο Κύπελλο έως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, την Premier League, τη La Liga και το FA Cup, αλλά γρήγορα παραδέχεται ότι είναι πολύ καλύτερα τοποθετημένος ως κριτής του Red Bull Street Style.

Όσον αφορά το δικό του ρεπερτόριό, είπε: «Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι αυτό που κάνουν όλοι. Είναι αυτό που κάνεις μια περιστροφή στο ένα πόδι, μετά την περνάς στο άλλο και κάνει άλλη μια περιστροφή. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου.

«Όταν πηγαίνουν στο πάτωμα και πιάνουν την μπάλα με τα γόνατά τους και μετά γυρίζουν με αυτό το trick, για μένα, είναι απλώς αδύνατο.»
O Arsène Wegner τον πήγε σε άλλο επίπεδο

Απογοητευμένος από την έλλειψη ευκαιριών στη Μπατσελόνα, ο Fàbregas πήρε ένα τεράστιο ρίκσο και μετακόμισε στην Premier League με την Άρσεναλ, όπου έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 16 ετών και 177 ημερών. Θα συνέχιζε για να γίνει θρύλος του συλλόγου και τα εύσημα πηγαίνουν στον Wenger. «Είχα το προνόμιο να έχω μερικούς από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία, οπότε είναι πολύ δύσκολο για μένα να επιλέξω έναν, αλλά αυτός που με πήγε στο επόμενο επίπεδο και με έκανε επαγγελματία παίκτης ήταν ο Arsène Wenger γιατί πίστευε σε μένα η αρχη.

«Σε ηλικία 16 ετών, δεν είναι φυσιολογικό να αφήνεις ένα μικρό παιδί να παίζει με σπουδαίους παίκτες, πρωταθλητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θρύλους της Premier League. Μου άφησε αυτήν την ευκαιρία και κάθε χρόνο ένιωθα ότι γινόμουν όλο και καλύτερος χάρη σε αυτόν. «
O Mourinho και ο Guardiola είναι οι αγαπημένοι του

Συμπεριλαμβανομένου και το Wegner, ο Fàbregas έχει παίξει me μερικούς από τους πιο επιτυχημένους και διάσημους προπονητές του κόσμου, όπως οι Pep Guardiola, José Mourinho και Antonio Conte. Και διαλύει έναν μύθο για τις υποτιθέμενες πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις τους στο παιχνίδι. «Στο τέλος της ημέρας, είναι παρόμοιες επειδή είναι πολύ ανταγωνιστικές», είπε. «Έχω προπονηθεί και από τους δύο και θα σας πω ότι είναι τόσο παρόμοιοι στον τρόπο που δουλεύουν και στον τρόπο που θέλουν να κερδίσουν. Έχουν εμμονή με το να κάνουν τη δουλειά τους και να κάνουν το δικό τους, να βελτιώνουν πάντα και να προσπαθούν πάντα να κερδίσουν. «

Το Champions League είναι ανοικτό το 2020

Η προσπάθεια πρόβλεψης ενός νικητή του πρωταρχικού διαγωνισμού της Ευρώπης, του Champions League, είναι σχεδόν αδύνατη, σύμφωνα με τον Fàbregas, ο οποίος δείχνει ως παράδειγμα τον πρόσφατο θρίαμβο της Μπάγερν Μονάχου.

«Η Μπάγερν Μονάχου ήταν η πέμπτη στην Bundesliga τον Ιανουάριο και δεν τα πήγε πολύ καλά. Στη συνέχεια, μετά τον περιορισμό, επέστρεψαν υπεράνθρωποι », πρόσθεσε. «Ήταν τέρατα στο γήπεδο και φυσικά πολύ καλύτεροι από τους υπόλοιπους.

«Πέρασα πολύ καλά βλέποντας τη Red Bull Leipzig να παίζει ενάντια στην Atletico Madrid. Με εντυπωσίασε αυτό. Μου αρέσει γιατί είναι νέοι παίκτες και ξέρουν τι κάνουν. Παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο με γρήγορες μεταβάσεις. «

Το Monaco είναι μια μοναδική εμπειρία

Η καριέρα του Fàbregas έχει περάσει σε μια πλήρη αντιστροφή ρόλων. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν ο νεαρός σταρ σε μια έμπειρη ομάδα. Τώρα, 16 χρόνια από το ντεμπούτο του στην Άρσεναλ, είναι το αντίθετο στην τρέχουσα ομάδα του Μονακό.

Εξήγησε τους λόγους συμμετοχής του: «Ο ιδιοκτήτης ήθελε έναν έμπειρο παίκτη να διδάξει τους νεότερους παίκτες και είναι κάτι που δεν μπορούσα ποτέ να κάνω γιατί ήμουν πάντα ο νεότερος, ειδικά στην Άρσεναλ.

«Ήμουν στην αντίθετη πλευρά και ξέρω τι έκαναν οι σπουδαίοι παίκτες για μένα. Τώρα προσπαθώ να δώσω στους νέους παίκτες στο Μονακό που είναι πρόθυμοι να μάθουν. Ζητούν πολλά και πάντα προσπαθούν να βελτιωθούν και θέλουν να κάνουν τα πράγματα καλά ».

Το μήνυμά του γι” ατους διαγωνιζόμενους του Red Bull Street Style είναι ξεκάθαρο

Με την προαναφερθείσα εμπειρία, οι συμβουλές του είναι σχεδόν ίδιες για τους διαγωνιζόμενους του Red Bull Street Style όπως θα έδινε στους δικούς του ανερχόμενους συμπαίκτες στο Μονακό.

Διαβάζοντας τις κορυφαίες συμβουλές του πριν από την εκδήλωση, είπε: «Κάθε άθλημα είναι διαφορετικό, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που σχετίζονται με όλους μας – η πειθαρχία, η αφοσίωση και η αποφασιστικότητα να γίνουμε πάντα καλύτεροι.

«Για αυτούς, θα είναι πάντα νέα κόλπα και νέες κινήσεις που μπορούν να κάνουν και μπορούν να επιτύχουν και, μερικές φορές, δεν είναι εύκολο γιατί περνούν τόσες πολλές ώρες και μπορεί να απογοητευτούν. Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν το σώμα και το μυαλό τους σαν επαγγελματίες.»

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: