Το πιο χοντρό παιδί του κόσμου έχασε 106 κιλά και άλλαξε η ζωή του [φωτο+βίντεο]

Ο Arya Permana έγινε γνωστός σε κάθε γωνιά της γης πριν από τρία χρόνια ως το πιο χοντρό παιδί του κόσμου, καθώς ζύγιζε 191 κιλά, όσο δηλαδή περίπου έξι συνομήλικοί του.

Η εξαιρετικά παχύσαρκη εικόνα του προκάλεσε την κινητοποίηση αρκετών, αφού η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο. Έτσι, ο 13χρονος Ινδός έβαλε δαχτυλίδι στο στομάχι του, με αποτέλεσμα πλέον να ζυγίζει 85 κιλά και να ζει μία φυσιολογική ζωή, έχοντας χάσει 106 ολόκληρα κιλά.

«Είμαι χαρούμενος τώρα, γιατί μπορώ να κάνω τα πάντα και να πάω οπουδήποτε. Δεν μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο ή μπάντμπιντον, αλλά τώρα μπορώ», λέει το παιδί, το οποίο όταν ήταν 10 ετών δεν μπορούσε να περπατήσει συνεχόμενα ούτε 5 μέτρα, ενώ αναγκαζόταν να πλένεται έξω από το σπίτι, καθώς δεν χώραγε στο μπάνιο.

«Φταίμε γιατί ότι ήθελε του το δίναμε. Έφτασε στο σημείο να τρώει έξι πακέτα νουντλς την ημέρα, τηγανιτό κοτόπουλο και αναψυκτικά», λένε μετανιωμένοι οι γονείς του, οι οποίοι κάποια στιγμή προσπάθησαν να τον βοηθήσουν να τρέφεται υγιεινά, όμως δεν τα κατάφερε.

Τελικά, προχώρησε στην επέμβαση, η οποία διήρκεσε 5 ώρες και τον έχρισε τον μικρότερο σε ηλικία άνθρωπο που έχει υποβληθεί σε τέτοια διαδικασία.

Καθώς του άρεσε πολύ το φαγητό, τον πρώτο μήνα με το δαχτυλίδι στο στομάχι συνέχισε να τρώει μεγάλες ποσότητες, όμως αμέσως μετά έκανε εμετό. Έτσι άρχισαν να μειώνονται οι ποσότητες και έβαλε στο διαιτολόγιό του ψάρια, σούπες λαχανικών και φρούτα.

Πλέον το επόμενο βήμα είναι να φτιάξει το δέρμα του σώματός που, όπως ήταν φυσικό, κρέμεται ξεχειλωμένο και χαλαρό από το πολύ βάρος που έχασε.

 

 

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: