Το πιο μικρό κινητό του κόσμου. Κι όμως, μπορείτε να κάνετε κλήσεις (ΦΩΤΟ)

Σε μια εποχή που τα smartphones με μεγάλες οθόνες είναι πιο δημοφιλή από ποτέ, μια κατασκευαστική εταιρία πηγαίνει κόντρα στο κύμα προσπαθώντας να δημιουργήσει όσο το δυνατόν πιο μικροσκοπικά κινητά τηλέφωνα.

Το τελευταίο της επίτευγμα, είναι ένα τηλέφωνο μικρότερο από το μέσο αντίχειρα και ελαφρύτερο από ένα μεταλλικό νόμισμα. Το Zanco tiny t1 διαφημίζεται ως το μικρότερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο. Ταιριάζει ιδανικά στις μικρές τσέπες, μπορεί να αποθηκεύσει έως και 300 αριθμούς στον τηλεφωνικό του κατάλογο και να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο αλλά και πρακτικό δώρο. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, η εταιρία Zanco, η δημιουργός του, ισχυρίζεται ότι είναι πράγματι ένα πλήρως λειτουργικό κινητό, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις και να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα.

Η Zanco κατασκευάζει μικροσκοπικά κινητά τηλέφωνα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτό το μικροσκοπικό t1 ξεκίνησε ως αστείο. Κάποιο εργαζόμενοι του Clubbit, μιας εταιρείας μάρκετινγκ που συνεργάζεται η Zanco, αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ακόμη μικρότερο κινητό από το Zanco fly, που ήταν το πιο μικρό μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο ιδρυτής της Zanco, Shazad Talib, δήλωσε ότι «θα μπορούσαμε πιθανώς να φτιάξουμε ένα κινητό στο μισό μέγεθος». 18 μήνες αργότερα, το μικροσκοπικό t1 της Zanco έγινε πραγματικότητα. Και όχι μόνο ήταν το μισό μέγεθος του ήδη μικρού πρωτοτύπου Zanco Fly, αλλά παρουσίασε όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός λειτουργικού κινητού τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένου ενός αλφαριθμητικού πληκτρολογίου, μιας μικροσκοπικής οθόνης και μιας μπαταρίας 200mAh που κρατάει το τηλέφωνο σε λειτουργία 3 ημέρες χωρίς φόρτιση και εγγυάται 180 λεπτά χρόνο ομιλίας!

Πηγή: perierga.gr

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: