Το Nissan Ariya αφού διέσχισε τη Ν. Αμερική συνεχίζει την τελευταία δοκιμασία της αποστολής Pole to Pole στην Ανταρκτική!

Για να ξεκινήσεις ένα μεγάλο ταξίδι και να φθάσεις μέχρι το νοτιότερο μέρος της αμερικανικής ηπείρου, πρέπει να έχεις γνώσεις, δύναμη και καλή υποστήριξη. Οι τολμηροί εξερευνητές Chris και Julie Ramsey ούτε μια στιγμή δεν μετάνιωσαν στο τόλμημα που αποφάσισαν να υλοποιήσουν.

Ένα ακόμη στάδιο της επικής αποστολής Pole to Pole ολοκληρώθηκε. Οι εξερευνητές Chris και Julie Ramsey με το Nissan Ariya μπήκαν στο πέμπτο κεφάλαιο της δοκιμασίας, το τελευταίο στάδιο της αποστολής Pole to Pole στην Ανταρκτική! Η αντίστροφη μέτρηση για ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι ξεκίνησε.

Οι εξερευνητές έχοντας λίγο ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή τους, βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τους ζωντανούς και πολύχρωμους δρόμους του λιμανιού της Καρχηδόνας.

Ξεκινώντας και πάλι το μοναδικό τους ταξίδι με το Ariya, έκαναν την πρώτη τους στάση στο διάσημο φρούριο, Castillo San Felipe de Barajas. Έχοντας πλέον περάσει και από την 10η χώρα της αποστολής τους και με μια ανανεωμένη αίσθηση περιπέτειας, έβαλαν πια στο στόχαστρο το επόμενο σκέλος του ταξιδιού τους και τα θαύματα που τους περίμεναν στον Εκουαδόρ και όχι μόνο.

Η περιπέτεια της Νότιας Αμερικής ανέβασε ταχύτητα, καθώς η ομάδα έφτασε στο μέσο της γης – τη γραμμή του ισημερινού κοντά στην ολοζώντανη και φιλική πρωτεύουσα της χώρας, το Κίτο. Για το ζευγάρι των εξερευνητών το πέρασμα στο νότιο ημισφαίριο ήταν μια συμβολική στιγμή, συνοδευόμενη με ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη που έλαβαν στην πορεία, κάνοντας τις μεγάλες μέρες και νύχτες να αξίζουν πλήρως τον κόπο!

Οι Chris και Julie Ramsey με το Nissan Ariya συνέχισαν το ταξίδι τους μέσω του Ισημερινού προς το Εθνικό Πάρκο Cotopaxi, όπου έστησαν την σκηνή τους στην οροφή του Ariya και πέρασαν την νύχτα στην φύση στους πρόποδες του Cotopaxi, ενός από τα υψηλότερα ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Στη συνέχεια ξεκίνησαν τη μεγαλύτερη διαδρομή τους μέσα από τα συναρπαστικά βουνά του Ισημερινού προς τα περουβιανά σύνορα, καλύπτοντας 327 χιλιόμετρα! Το Nissan Ariya e-4ORCE αντεπεξήλθε εύκολα και σε αυτήν την πρόκληση, μεταφέροντας επιπλέον 260 κιλά και μια σκηνή στην οροφή του.

Sand Surfing: Ica, Περού

Η οδήγηση στο Pan American highway ήταν εύκολη δουλειά για το Expedition Ariya, ενώ στη συνέχεια βγαίνοντας στους αμμώδεις δρόμους της ερήμου, το χάλκινο χρώμα του αυτοκινήτου καμουφλαρίστηκε στα εκπληκτικά χρυσαφένια τοπία. Φτάνοντας στην όαση της ερήμου της Ica, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτεροι αμμόλοφοι της ηπείρου, το δίδυμο ξέκλεψε λίγο χρόνο, και το Aryia αποδείχτηκε ως ο απόλυτος συνεργάτης για sand-surfing, κατακτώντας αβίαστα αυτό το ιδιαίτερο έδαφος. Τα ελαστικά ξεφουσκώθηκαν, ανακατανέμοντας το βάρος για να αποκτήσουν επιπλέον πρόσφυση στην χρυσή θάλασσα από άμμο. Ο συνδυασμός του συστήματος τετρακίνησης e-4ORCE με τον διπλό κινητήρα του Aryia και την τέλεια κατανομή της ισχύος είχε ως αποτέλεσμα μια ομαλή και σταθερή οδήγηση – μια απόδειξη της ποιότητας, και του εξαιρετικού σχεδιασμού του αυτοκινήτου.

Οδηγώντας στους δρόμους της ερήμου: Έρημος Ατακάμα, Χιλή

Στην καρδιά της Χιλής, το Expedition Aryia έδειξε τις ικανότητές του, κινούμενο με άνεση στους χωματόδρομους και στην ορεινή έρημο Ατακάμα, που φτάνει τα 4800μ. Το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE, που διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα την ροπή και την πέδηση, έκανε τις ανηφόρες και τις κατηφόρες να μοιάζουν με παιχνιδάκι. Μέσα από τις τεράστιες αλυκές της Ατακάμα, το ζευγάρι γρήγορα έμαθε ότι η περιοχή είχε πολλά περισσότερα να προσφέρει από μονοπάτια στην έρημο και εντυπωσιακά τοπία. Με την έρημο Atacama να καταγράφει τα υψηλότερα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας στον κόσμο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν βασική προτεραιότητα για την περιοχή. Το δίδυμο είχε το προνόμιο να επισκεφτεί ηλιακά και αιολικά πάρκα, τα οποία αντιπροσωπεύουν μια κρίσιμη πτυχή της δέσμευσης της Χιλής για βιώσιμη ενέργεια.

Ανάμεσα στα αστέρια: Παταγονία, Αργεντινή

Το ζευγάρι πέρασε μέσα από την παγκοσμίου φήμης Ruta 40 της Παταγονίας την οποία ο Chris & Julie ονόμασαν «την πιο γραφική και όμορφη διαδρομή μέχρι στιγμής στη Νότια Αμερική». Είτε τα πανύψηλα χιονισμένα βουνά, είτε οι εκτεταμένοι παγετώνες, είτε οι παρθένες λίμνες, κάθε σημείο αποκάλυπτε μια αδάμαστη φυσική ομορφιά. Καθώς οι μωβ ουρανοί έγιναν σκοτάδι, το ζευγάρι έζησε μια μαγική νύχτα ανάμεσα στα αστέρια στην σκηνή τους στην οροφή του Ariya. Έχοντας βιώσει την εκπληκτική ομορφιά της Παταγονίας, το ζευγάρι κατευθύνθηκε προς την Punta Arenas, το νοτιότερο σημείο του ταξιδιού τους στη Νότια Αμερική και το τέλος του τέταρτου σκέλους της αποστολής.

Εν αναμονή της τελευταίας δοκιμασίας της αποστολής Pole to Pole στην Ανταρκτική!

 

Το Nissan Ariya αφού διέσχισε τη Ν. Αμερική συνεχίζει την τελευταία δοκιμασία της αποστολής Pole to Pole στην Ανταρκτική! gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: