Το Μετρό Θεσσαλονίκης συζητήθηκε σε διυπουργική για τα έργα

Το Μετρό Θεσσαλονίκης, τα έργα των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, καθώς και έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στην Αττική, συζητήθηκαν σε συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι δράσεις που απαιτούνται, σε διοικητικό και νομοθετικό επίπεδο, ώστε να προχωρήσουν τα έργα μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν προσδιοριστεί.Στη συνεδρίαση της Διυπουργικής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν οι καθυστερήσεις στη διαδικασία απόκτησης και διάθεσης γης (απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές έρευνες) που παρατηρούνται στα έργα των πέντε αυτοκινητοδρόμων και στο Μετρό Θεσσαλονίκης.
Κατά τη συνεδρίασης συζητήθηκαν οι προτάσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Πολιτισμού.
Η Τεχνική Επιτροπή της Διυπουργικής Επιτροπής θα επεξεργαστεί περαιτέρω τις εν λόγω προτάσεις, με στόχο την εξειδίκευση των απαιτούμενων διοικητικών και νομοθετικών πράξεων για την τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων.
Στη συνεδρίαση υπήρξε επίσης ενημέρωση για την πρόοδο επανεκκίνησης των εργασιών για το Μετρό Θεσσαλονίκης.
Ακόμα, σχετικά με τα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων των δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπατών-Αρτέμιδας, συζητήθηκαν οι ενστάσεις που διατυπώνονται στην επιστολή του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου για τη χωροθέτηση του έργου στη θέση «Πλατύ Χωράφι». Άμεσα θα αποσταλεί απαντητική επιστολή στον δήμαρχο, όπου θα τεκμηριώνονται οι λόγοι που οδήγησαν την Επιτροπή στην απόφαση να χωροθετήσει στη συγκεκριμένη θέση.
Ακόμα, υπήρξε ενημέρωση για την πρόοδο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη για το έργο Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Επιτροπή επιμένει στην ανάγκη να ικανοποιηθούν οι τέσσερις όροι που έχει θέσει στους συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: