Tο ξενοδοχείο που έχει τα πάντα εκτός από… υπνοδωμάτια! (ΦΩΤΟ)

Το εκπληκτικό ξενοδοχείο L’Albergo Diurno Metropolitano στην Ιταλία, χτίστηκε μεταξύ 1923 και 1925 και προσέφερε όλες τις ανέσεις που θα βρίσκατε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε βενετσιάνικο στυλ εκτός από ένα μέρος για να κοιμηθείτε. Ως εκ τούτου, έμεινε γνωστό ως «ξενοδοχείο ημέρας».

 

Ο απίστευτος υπόγειος χώρος, που βρίσκεται κάτω από την Piazzale Venezia στο Μιλάνο δεν είναι ανοιχτός για το κοινό, αλλά οι φωτογραφίες του κτιρίου, το οποίο παρέμεινε εγκαταλελειμμένο από την εποχή του μεγαλείου του αρτ νουβό, κατά κάποιο τρόπο αποτυπώνουν την αίγλη του παρελθόντος.

Ήταν ανοιχτό μεταξύ 7 π.μ και 23:00 μ.μ καθημερινά και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Piero Portaluppi ως ένα μέρος που θα παρέχει στιγμές χαλάρωσης για τους ανθρώπους που επισκέπτονται την πόλη.

Το L’Albergo φιλοξενούσε πολλές εκδηλώσεις και διέθετε μεγάλα άνετα σαλόνια, δημόσια λουτρά, ένα spa, κομμωτήρια, ινστιτούτα μανικιούρ, ακόμα και υπηρεσίες σιδερώματος και ντουλάπας. Ένα κατάστημα με εφημερίδες, τσαγκάρη, γκαράζ ποδηλάτων, ταξιδιωτικό γραφείο και φωτογραφείο.

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εγκαταστάσεων του αρ ντεκό έκλεισε στα μέσα της δεκαετίας του 80, μερικά από τα κουρεία παρέμειναν σε λειτουργία. Ο τελευταίος επιζών κουρέας, Carmelo Aiello, κράτησε το μαγαζί του ανοικτό για το κοινό μέχρι το 2003, όταν και εκδιώχθηκε από το Συμβούλιο.

Το ιταλικό ταμείο για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, δήλωσε ότι το ξενοδοχείο είναι πιθανό να ανοίξει για επισκέψεις εντός του τρέχοντος έτους.

newmoney.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: