Το «ευχαριστώ» της Μέρκελ στον Σόιμπλε και η κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα!

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα άσκησε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ από το βήμα του συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατών στην Καρλσρούη. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για απίστευτες παλινωδίες, ενώ ευχαρίστησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την συμβολή του οποίου, όπως είπε, ξεπεράστηκε η κρίση. «Στο τέλος ένας άνθρωπος ήταν καθοριστικός, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» είπε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας μια αναδρομή στη χρονιά που φεύγει, η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι το 2015 ήταν μια από τις πιο δύσκολες χρονιές της ζωής της.

«Μέχρι το τέλος Ιουνίου, τις αρχές Ιουλίου, είχαμε τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Πρώτα για την ολοκλήρωση του β” προγράμματος και μετά μέχρι βαθιά μέσα στο καλοκαίρι, έπειτα τις από άνευ προηγούμενου παλινωδίες της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης με δημοψήφισμα και νέες εκλογές, για ένα νέο, τρίτο πρόγραμμα, αυτή τη φορά υπό τον ESM. Ήταν μια κρίσιμη δοκιμασία για εμάς, αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης.

« Στο τέλος, καθοριστικός ήταν ο υπουργός μας των Οικονομικών, ο οποίος πίεζε συνεχώς προκειμένου να αποφασιστεί ένα πρόγραμμα μόνο με βάση τα κριτήρια που για μας ήταν και συνεχίζουν να είναι σημαντικά: καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή. Ίδια ευθύνη και αλληλεγγύη πάνε μαζί και αυτό πρέπει να παραμείνει έτσι. Εγκάρδια ευχαριστώ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Η καγκελάριος προσέθεσε ακόμη ότι στόχος πρέπει να είναι η Ευρώπη να βγει πιο ισχυρή από την κρίση και διευκρίνισε ότι «παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες επιτυχίες –ανάπτυξη στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και ιδιαίτερα στην Ιρλανδία– πρέπει να πούμε ότι δεν έχουμε ξεπεράσει πλήρως αυτή την κρίση. Τα λάθη της ίδρυσης της ΟΝΕ δεν έχουν διορθωθεί».

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: