Το ΔΝΤ πήρε τα λεφτά του – Η Ελλάδα δεν είναι οφειλέτης – Η Τρόικα ξανάρχεται

Το ΔΝΤ πήρε τα λεφτά του   Η Ελλάδα δεν είναι οφειλέτης   Η Τρόικα ξανάρχεται

Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ληξιπρόθεσμος οφειλέτης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε ο Τζέρι Ράις, αναφέροντας ότι η χώρα κατέβαλε στο Ταμείο περίπου 2 δισ. ευρώ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (arrears) προς το ΔΝΤ, που αντιστοιχεί σε 1,6 δισ. ειδικών τραβηχτικών δικαιωμάτων (SDRs, περίπου 2 δισ. ευρώ). Ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

«Όπως έχουμε πει, το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα στις προσπάθειες της να επιστρέψει στην δημοσιονομική σταθερότητα και στα την ανάπτυξη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Τζέρι Ράις δήλωσε ακόμη πως το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στις προσπάθειές να επιστρέψει στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη, πράγμα που οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ακατόρθωτο από τη στιγμή που ποσά όπως αυτά τα 2 δισ. ευρώ όχι μόν δεν παραμένουν στην ελληνική οικονομία αλλά συνοδεύονται επιπλέον από υφεσιακά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλιμάκια στελεχών του ΔΝΤ και των λοιπών θεσμών αναμένεται να έλθουν στην Αθήνα το πιθανότερο την Πέμπτη, εκκινώντας ξανά τη διαδικασία των επιτόπιων ελέγχων που η κοινή γνώμη θυμάται από το 2010 και ύστερα.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: