Το CrossFit την βοήθησε να συλλάβει και να μείνει υγιής

Το CrossFit την βοήθησε να συλλάβει και να μείνει υγιής

Η Meghan Umphres Leatherman από την Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών προπονούνταν καθ” όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα έσπασε το ρεκόρ της…

Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες προσέχουν πολύ στην εγκυμοσύνη τους και λίγες είναι εκείνες που επιλέγουν να ασκούνται. Όμως, η Meghan Umphres Leatherman δεν είναι σαν τις περισσότερες γυναίκες, αφού και τους εννέα μήνες συνέχιζε να προπονείται για το εξαντλητικό . Η 33χρονη σήκωνε βάρη μέχρι και δύο μέρες πριν την ορισμένη ημερομηνία, όταν είχε ήδη διαστολή 1cm!

Ήταν τόσο αφιερωμένη στο , ένα είδος που συνδυάζει γυμναστική, βάρη και καρδιοαγγειακές ασκήσεις, που σήκωσε βάρη ακόμα και την ημέρα που γεννούσε. Εκτός από το να πηγαίνει στο γυμναστήριο, η Meghan συνέχισε να βγάζει τον σκύλο της βόλτα, σχεδόν 5 χιλιόμετρα την ημέρα, και να πηγαίνει για πεζοπορία 6,5 χιλιομέτρων στο βουνό κάθε εβδομάδα.

Το CrossFit την βοήθησε να συλλάβει και να μείνει υγιής

Η ίδια, που είναι σύμβουλος μάρκετινγκ και επικοινωνίας, λέει ότι το πρόγραμμα αυτό όχι μόνο δεν έβλαψε εκείνη και το πρώτο παιδάκι της, αλλά μάλλον βοήθησε και τους δύο και έκανε πιο εύκολη την εγκυμοσύνη της.

Τώρα πια, έχει αφοσιωθεί στον ρόλο της σαν μητέρα και φροντίζει την κορούλα της, Florence Germaine, που γεννήθηκε υγιέστατη στις 3 Μαρτίου. Βέβαια, περιμένει την στιγμή που θα γυρίσει πίσω στο γυμναστήριο.

Όπως λέει: “Μίλησα με τον γιατρό μου και μου είπε ότι μπορώ να επιστρέψω μετά τις τρεις εβδομάδες. Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ το CrossFit, γιατί με βοήθησε να συλλάβω και με κράτησε υγιή σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου”.

Η φανατική με την γυμναστική Meghan ξεκίνησε την άρση βαρών πριν από δύο χρόνια και φάνηκε αμέσως πως την ενδιέφερε και της άρεσε πάρα πολύ. Τώρα προπονείται στο Φοίνιξ μαζί με τον σύζυγό της Chad.

“Από τη στιγμή που άρχισα το CrossFit, εθίστηκα με τα αποτελέσματα που έχει. Ποτέ δεν σκέφτηκα να το παρατήσω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης”, λέει η αθλήτρια. “Ταιριάζει με την προσωπικότητά μου. Είναι μία πρόκληση”.

“Μου αρέσει να δοκιμάζω και να συνεργάζομαι με άλλους και να έχω σαν κίνητρο το να αποκτήσω καλύτερη φυσική κατάσταση και να γίνω πιο δυνατή και σωστή. Δεν έχασα το κίνητρο επειδή έμεινα έγκυος”.

Μάλιστα, όπως παραδέχεται η Meghan, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει λάβει μέρος σε έναν μαραθώνιο και οκτώ μικρούς μαραθώνιους, η άρση βαρών εξαφάνισε την πρωινή και κάθε μορφής αδιαθεσία.

«Το CrossFit με βοήθησε να συλλάβω και με κράτησε υγιή σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου»
“Ποτέ δεν αρρώστησα. Υπήρχαν, μάλιστα, φορές που είχα την ανάγκη να σηκώσω βάρη, όταν οι ορμόνες μου ήταν πιο δυνατές από όσο είχα συνηθίσει. Το να κάνω επιπλέον εξάσκηση με κράτησε αφοσιωμένη και με δυνάμωσε”.

“Ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω. Η οικογένειά μου δεν ήθελε να συνεχίσω, όμως τους διαβεβαίωσα ότι ο γιατρός μου είχε συμφωνήσει. Με έκανε να νιώθω καλά, οπότε γιατί να το σταματούσα”;

Όπως εξηγεί οι ορμόνες της ήταν εκείνες που την βοήθησαν να σηκώνει βάρη. Μάλιστα, ενώ βρισκόταν στην 40η βδομάδα της κύησης, έσπασε το ρεκόρ της. Πιο συγκεκριμένα, τρεις μέρες πριν γεννήσει κατάφερε να σηκώσει σχεδόν 98 κιλά!

Τα βάρη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη τους τελευταίους μήνες και πολλή κριτική έχει ασκηθεί. Όμως, η Meghan βρίσκει την κριτική αυτή διασκεδαστική και λέει ότι οι γιατροί ήταν εκείνοι που την παρότρυναν να συνεχίσει.

Τόσο η Meghan όσο και ο Chad είναι πολύ καλοί προπονητές του CrossFit. Παρόλο που ο Chad στηρίζει την σύζυγό του, δεν μπορούσε να κοιτάει, όταν εκείνη σήκωνε πολύ μεγάλο βάρος.

Την Meghan, όμως, στήριζε και ο προπονητής της, ο οποίος λέει ότι κάθε εβδομάδα ήταν σοκαρισμένος από την αυξανόμενη δύναμη της αθλήτριάς του, που αποτελούσε έμπνευση για όλες τις άλλες γυναίκες του γυμναστηρίου.

“Αν είχα προβλήματα με την καρδιά ή την αρτηριακή μου πίεση ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να βλάψει το μωρό μου, προφανώς δεν θα έκανα κάτι τέτοιο. Αλλά νομίζω ότι αυτό με έκανε πιο υγιή και με προετοίμασε”, λέει η νέα μανούλα.

Η Florence, που την φωνάζουν “Florie”, γεννήθηκε μετά από τέσσερις ώρες συσπάσεων. “Είχα μία εύκολη γέννα χάρη στο CrossFit. Πίεσα για λιγότερο από 20 λεπτά, μέχρι να έρθει στον κόσμο”.

“Μία γυναίκα δεν πρέπει να δέχεται κριτική επειδή θέλει να παραμείνει δραστήρια και υγιής. Εμένα αυτό με βοήθησε. Νομίζω ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν πράγματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να μην την χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία για να τεμπελιάζουν”, τονίζει η Meghan.

pathfinder.gr

 

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: