Tο BMW Group και η AirConsole διοργανώνουν διαγωνισμό Προγραμματιστών για Παιχνίδια μέσα στο αυτοκίνητο

Το BMW Group και η AirConsole προκηρύσσουν ένα διαγωνισμό διαφορετικό από τους άλλους. Ο διαγωνισμός αφορά την ανάπτυξη παιχνιδιών προσαρμοσμένων στην εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο. Με τον διαγωνισμό αυτό, οι δύο εταιρείες αξιοποιούν το δυναμικό της παγκόσμιας κοινότητας των προγραμματιστών παιχνιδιών, καθώς οι τελευταίοι καλούνται να πρωτοστατήσουν στον τομέα των παιχνιδιών μέσα στο αυτοκίνητο. Το BMW Group και η AirConsole θα προωθήσουν από κοινού τον διαγωνισμό στο συνέδριο Game Developer Conference (GDC) στο Σαν Φρανσίσκο (20-24 Μαρτίου 2023).

Οι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλουν τις ιδέες και τα πρωτότυπά τους από σήμερα και μέχρι τις 8 Ιουνίου 2023, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του διαγωνισμού στη διεύθυνση airconsole.com/in-car-contest-23. Μεταξύ των υποβληθέντων ιδεών, θα επιλεγούν οι τέσσερις καλύτερες και θα λάβουν από 5.000 ευρώ για την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου. Εάν το πρωτότυπο αποδειχθεί υποσχόμενο, η AirConsole θα χρηματοδοτήσει πλήρως την ανάπτυξη του παιχνιδιού, το οποίο στη συνέχεια θα συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα AirConsole. Οι νικητές θα προσκληθούν επίσης στα κεντρικά γραφεία του BMW Group στο Μόναχο για να δουν το αποτέλεσμα στην πράξη.

Ο Stefan Butz, Αντιπρόεδρος του BMW Group στο τμήμα Ανάπτυξη για Ψυχαγωγία και Εφαρμογές δήλωσε: «Αυτός ο διαγωνισμός είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους προγραμματιστές παιχνιδιών να συνεργαστούν με την AirConsole προκειμένου να δημιουργήσουν συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιών, ειδικά για οχήματα. Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια πρώτης τάξεως εμπειρία ψυχαγωγίας και το gaming σχετίζεται με τη χαρά».

Ο Antti Makkonen, Διευθυντής του τμήματος Παιχνιδιών στην AirConsole, δήλωσε: «Όπως επισημάνθηκε από την αυτοκινητοβιομηχανία στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Προϊόντων (CES), το παιχνίδι στο αυτοκίνητο είναι γεγονός. Οι κατασκευαστές παιχνιδιών πρέπει να αρχίσουν να δημιουργούν παιχνίδια με γνώμονα τις ανάγκες χρήσης του αυτοκινήτου και όχι απλώς να εισάγουν παιχνίδια στο αυτοκίνητο. Η χρήση των τηλεφώνων ως χειριστήρια μέσα στο αυτοκίνητο καθιστά το παιχνίδι προσιτό και διασκεδαστικό για όλους, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι δεν θα έχουν όλοι ένα χειριστήριο παιχνιδιού ή ότι το να παίζεις απευθείας στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου κουράζει το χέρι πολύ γρήγορα».

Το BMW Group επέλεξε την nDream — την εταιρεία πίσω από το εμπορικό σήμα AirConsole — ως συνεργάτη για να φέρει το casual gaming στο αυτοκίνητο, μέσω του προγράμματος BMW Startup Garage.

 

 

Tο BMW Group και η AirConsole διοργανώνουν διαγωνισμό Προγραμματιστών για Παιχνίδια μέσα στο αυτοκίνητο gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: