Το απρόσμενο ταίριασμα 3 γυναικών πάνω στη σκηνή

Το απρόσμενο ταίριασμα 3 γυναικών πάνω στη σκηνή

Το απρόσμενο ταίριασμα 3 γυναικών πάνω στη σκηνή
Μελωδικές φωνές για να ευφραίνεται το ους μέσα στον ζόφο των ημερών της κρίσης και την ανάγκη για αποσυμπίεση.

Πρόζα για γέφυρα μεταξύ της μιας και της άλλης ανακουφιστικής εκτόνωσης, που προσφέρει συνήθως ο έμμετρος μελοποιημένος λόγος.

Το σχήμα στις Γραμμές, στον Βοτανικό, δεν είναι πειραματικό ως προς το είδος- άλλωστε, μουσική σκηνή είναι, ο χώρος έχει ξαναζήσει τέτοιες εποχές.

Πειραματικό, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι το ταίριασμα των τριών γυναικείων παρουσιών πάνω στη σκηνή, με κάθε μία από αυτές να κομίζει το μήνυμα της τέχνης και της ύπαρξής της.

Η Λένα Αλκαίου, ως στιβαρή τραγουδιστική παρουσία, η Άβα Γαλανοπούλου, ως αναγνωρισμένη κωμικός με συγκινητικές δραματικές εξάρσεις και η Μαριώ, ως έσχατη πολύτιμη ρεμπέτισσα.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο, φτερά και πούπουλα, κομπινεζόν και καλσοδέτα σ΄ ένα ζεστό σκηνικό, που υπογράφει ο Γκάυ Στεφάνου.

Γαλανοπούλου και Αλκαίου, ως κορίτσια της χαράς, δραστήριες ένοικοι ενός οίκου ανοχής στην… ένδοξη εποχή της Τρούμπας, όπου άγιοι και δαίμονες συνυπάρχουν, με τον δέοντα ελευθεριάζοντα λόγο, που σκάρωσε ο ταλαντούχος Λευτέρης Χαρέλλης (σσ. κρατά τον δικό του ρόλο επί σκηνής), παίρνουν και δίνουν πάσες για τραγούδι.

Αποδεσμεύονται από τα στενά όρια της σκηνής, κατεβαίνουν στα τραπέζια των θαμώνων, συνομιλούν με τους πελάτες στη διασκέδαση, αλλά και στους εν δυνάμει πελάτες του… οίκου τους.

Τα όρια της τέχνης είναι λεπτά και διάφανα. Η Αλκαίου αποκαλύπτει την υποκριτική της πτυχή και η Γαλανοπούλου αντίστοιχα τη δική της τραγουδιστική.

Το ίδιο και ο Δημήτρης Λίβανος, ο μόνιμος συνοδός της Μαριώς στα προγράμματά της.

Αυτός ο βιρτουόζος του μπουζουκιού και υπέροχος ερμηνευτής, που εκτός από τη μουσική του παιδεία, ξεδιπλώνει εντυπωσιακά ρόλο προστάτη στα δύο κορίτσια της χαράς.

Κι η Μαριώ, κυρία του ρεμπέτικου, παρεμβαίνει, στιγματίζει, καυτηριάζει με τις σφήνες της, μουσικές και μη. Δεν είναι μία άλλη Μαριώ. Είναι η γνωστή, για όσους τη γνωρίζουν.

Η αυθεντική, η καθημερινή, η κυρία, που ό,τι σκέφτεται, θα το πει, χωρίς συστολή. Θα κρίνει, θα αυτοσαρκαστεί.

Είναι εκείνη που προέκταση της ύπαρξής της έχει το κομπολόι, το πλεκτό της, το τραγούδι. Τη σφιχτοδεμένη ομάδα συμπληρώνει με τη ζεστή φωνή του ο νεαρός Χάρης Πανόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, ηθοποιοί και τραγουδιστές μιλούν μόνο με μουσική. Η σκηνή γίνεται κλασικό παλκοσένικο.

Σε… παράταξη μαρκίζας οι συντελεστές χαρίζουν στο κοινό τους μία ευρεία γκάμα ρεμπέτικων, λαϊκών -και όχι μόνο- επιτυχιών.

Πότε και που:

H Μαριώ, η Λένα Αλκαίου και η Άβα Γαλανοπούλου Στις Γραμμές του Έρωτα

Από 6 Δεκεμβρίου κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι στη μουσική σκηνή Γραμμές Το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Λευτέρης Χαρέλλης και την σκηνογραφία ο Γκάυ Στεφάνου

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: