Το αγόρι μου πάει φαντάρος: Πώς θα αντέξει η σχέση;

Βρίσκομαι σε μια σχέση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, 26 εγώ 25 αυτός. Όταν ξεκίνησε η σχέση ήταν ξεκάθαρος απέναντι μου και μου επισήμανε ότι θα πάει φαντάρος.

Μπορώ να πω ότι ήμουν αρκετά ενθουσιασμένη και μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που ήμασταν μαζί ήμουν θετική στο να δώσουμε μια ευκαιρία στην σχέση αυτή! Είχε μια πολύ ωραία συμπεριφορά απέναντι μου, περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί και γενικά ήταν όλα πολύ ωραία.

Όλα ήταν υπέροχα

Μετά έφυγε για τον στρατό και έπειτα από ένα μήνα γύρισε πάλι. Όλα ήταν υπέροχα χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά του. Όταν ξαναπήγε μέσα, συνεχίσαμε να έχουμε καθημερινή επαφή. Φυσικά υπήρχαν και μικροπαρεξηγήσεις που μερικές φορές έπαιρναν μεγαλύτερη διάσταση απ’ ότι χρειάζονταν αλλά τα λύναμε.

Στην άδεια των εορτών που πήρε και γύρισε πίσω, αρχίσαν τα προβλήματα. Τουλάχιστον για εμένα. Ένιωθα ότι έχει αλλάξει συμπεριφορά απέναντι μου, ότι του έχει φύγει αυτός ο ενθουσιασμός που είχε, και γενικά βάσει της δικιάς μου οπτικής και αντίληψης ένιωθα μια απομάκρυνση.

Είναι ευχαριστημένος με τη σχέση μας

Κάτσαμε και το συζητήσαμε, και μου είπε ότι είναι ευχαριστημένος με τη σχέση μας και ότι περνάει καλά. Του είπα ότι θέλω να περνάμε παραπάνω χρόνο μαζί και ότι βλέπω μια αλλαγή προς τα εμένα. Αλλά η απάντηση του ήταν πως είναι λογικό από ένα σημείο και μετά να μην έχουμε να συζητάμε κάτι, από τη στιγμή που μιλάμε όλη μέρα.

Εν μέρει  η απάντηση του με κάλυψε σε κάποια σημεία, αλλά νιώθω ότι γενικά έχω αλλάξει αρκετά εγώ ως άνθρωπος. Έχω γίνει αρκετά νευρική, με έχουν πιάσει οι ανασφάλειες μου, και νομίζω ότι με την γκρίνια μου και τη μιζέρια μου μερικές φορές γίνομαι κουραστική και ανυπόφορη!

Αλλά έχει πέσει η αυτοπεποίθηση μου

Και όσον αφορά στον σύντροφό μου βλέπω ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του για εμένα. Έχω αρχίσει και αντιλαμβάνομαι ότι έχει πέσει η αυτοπεποίθηση μου αρκετά. Τέλος μετά από άλλη μια συζήτηση που κάναμε μου τόνισε ότι γκρινιάζω μονίμω και δεν μπορώ να μπω στη θέση του γιατί περνάει δύσκολα λόγω του στρατού.

Επίσης σε λίγο τελειώνει τη θητεία του, αλλά θα πάει σε μια άλλη πόλη να κάνει την πρακτική του. Αυτό μου το είχε αναφέρει αλλά δεν ήταν σίγουρο. Το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ενώ εγώ έχω κλείσει δουλειά. Μιλήσαμε και του εξήγησα ότι πρέπει να καταλάβει λίγο και τη δική μου θέση.

Βλέπω ότι δεν με καλύπτει συναισθηματικά

Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να διαχειριστώ άλλους 6 μήνες απόσταση και ότι θα ήταν καλό σε αυτή την περίπτωση να σκεφτούμε τον χωρισμό αν δούμε ότι δεν τραβάει άλλο. Η απάντηση του ήταν αρνητική σε αυτό το θέμα. Μπορώ να πω ότι ήταν αυτό που ήθελα να ακούσω από τη μία.

Αλλά σε γενικές γραμμές βλέπω ότι όσο περνάει ο καιρός δεν με καλύπτει συναισθηματικά και νιώθω ότι με παραμελεί και δεν ασχολείται μαζί μου όπως πριν. Δεν είμαι πια προτεραιότητα του. Νιώθω αρκετά μπερδεμένη.

Όμως θα ήθελα να καταφέρω με κάποιον τρόπο να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση και να δω τι τελικά φταίει στην όλη συμπεριφορά μου και αν εγώ είμαι τόσο υπερβολική στις απαιτήσεις μου!

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η απόσταση είναι ένα από τα δυσκολότερα εμπόδια σε μία σχέση, πόσο μάλλον όταν η σχέση είναι τόσο καινούργια. Θα πρέπει να ζυγίσετε τα αρνητικά συναισθήματα που σας προκαλεί η σχέση από απόσταση με τα θετικά της ίδιας της σχέσης.

Μπορεί να βλέπετε στοιχεία στον σύντροφο σας που να θεωρείτε ιδανικά και για αυτό το λόγο να κρίνετε πως αξίζει η δυσφορία των επόμενων μηνών. Επίσης, μπορείτε να δείτε αν υπάρχει η δυνατότητα να βλέπεστε και έτσι κάπως να απαλύνετε την απόσταση.

Ίσως χρόνος και απόσταση «κοστίζει» περισσότερο

Από την άλλη, μπορεί το χρονικό διάστημα και η απόσταση να είναι αφόρητα για τον ψυχισμό σας και τελικά να σας «κοστίζει» περισσότερο απ΄ όσα σας δίνει.

Καταλαβαίνω ότι νιώθετε μπερδεμένη και δυσκολεμένη από την κατάσταση αυτή. Όμως, την απάντηση στο τι θα κάνετε θα τη δώσετε εσείς και ο σύντροφος σας. Κανένας άλλος δεν μπορεί να γνωρίζει πως νιώθετε ο ένας για τον άλλον, αλλά και το κατά πόσο η σχέση σας είναι αρκετά δυνατή.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: 

Χωρισμός: Γιατί όταν τελειώνει μια σχέση περνάμε ένα είδος πένθους;

14 πράγματα που δείχνουν πόσο δυνατή είναι η σχέση σου

3 πιο συχνά λάθη που όλοι κάνουμε στην αρχή μιας σχέσης

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: