Τίναξε στον αέρα τη «μόδα» με τις ασπρόμαυρες selfies και έδειξε τη μαστεκτομή της (εικόνα)

Μία γυναίκα με καρκίνο του μαστού έβαλε μία έγχρωμη φωτογραφία του στήθους της μετά την μαστεκτομή, και τίναξε στον αέρα το «πρόσκληση αποδεκτή», την «μόδα» των τελευταίων ημερών στο Facebook, όπου πολλές γυναίκες δημοσιεύουν ασπρόμαυρες selfies ως μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Και φέτος, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, στα social media τρέχει μία καμπάνια με αφορμή το ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Παλιότερα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο έστειλαν το μήνυμά τους γράφοντας, για παράδειγμα, την μία χρονιά το νούμερο του παπουτσιού τους και την άλλη το μέρος όπου αφήνουν την τσάντα τους.

Η σχετική ενέργεια τη φετινή χρονιά επιτάσσει τη δημοσίευση μιας ασπρόμαυρης κοντινής φωτογραφίας του προσώπου, υπό τη λεζάντα «πρόσκληση αποδεκτή» (#challengeaccepted).

Έτσι, κάθε γυναίκα που κάνει like σε μια τέτοια ανάρτηση, οφείλει στη συνέχεια να δημοσιεύσει τη δική της παρόμοια φωτογραφία με την ίδια λεζάντα και η «αλυσίδα» συνεχίζεται.

Από την πλευρά της, η Χριστίνα Κούκια, κάτοικος Πρέβεζας, αποφάσισε να κάνει ένα επαναστατικό βήμα και να παρακινήσει όλες τις γυναίκες να δείξουν το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου.

Παρά το γεγονός ότι και η ίδια νωρίτερα είχε ακολουθήσει την «μόδα» του Facebook, στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφία του στήθους της μετά την μαστεκτομή.

«Καλησπέρα σας! Αυτή είναι η απάντησή μου στην “πρόσκληση αποδεκτή”! Με το να βάζουμε ασπρόμαυρες φωτογραφίες μας, δεν νομίζω ότι θα αφυπνίσουμε καμία γυναίκα να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να προλάβει την μάστιγα του καρκίνου! Ας δείτε λοιπόν την αλήθεια, για να καταλάβετε πόσο σοβαρό είναι! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! Εγώ το νίκησα. Εσείς;», έγραψε στη λεζάντα.

Μέσα σε λίγες ώρες, η συγκλονιστική φωτογραφία της Χριστίνας, έγινε viral, καθώς, σε διάστημα 20 ωρών, συγκέντρωσε σχεδόν 1.000 κοινοποιήσεις, εκατοντάδες likes και σχόλια.

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: