Τι θα πει ο Τσίπρας το βράδυ στη Βουλή

Στην μεγάλη σημασία που έχουν για την ελληνική οικονομία οι πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στον προϋπολογισμό της Βουλής, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε όλη την κριτική που έχει ασκήσει η αξιωματική αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί και θα αναλύσει περαιτέρω τις εξαγγελίες που έκανε πρόσφατα για την 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν σηκώσει το βάρος του προσφυγικού.

Ειδική αναφορά θα κάνει στον «κοινωνικό προϋπολογισμό» που αυξάνεται, αλλά και στην ενίσχυση των προγραμμάτων ¨δημοσίων επενδύσεων¨ της κυβέρνησης και την κατεύθυνση που θα δοθεί με το ΕΣΠΑ, αλλά και το σχέδιο Γιουνκέρ.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως αναμένεται να θέσει και τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δυο διαφορετικών πολιτικών σχεδίων που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή: Της κυβέρνησης που εστιάζει στην «δίκαιη ανάπτυξη», αλλά και της ΝΔ που, όπως θα υποστηρίξει, είναι ¨η συντριβή της κοινωνίας¨.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί, επίσης στη σημασία της ολοκλήρωσης της β΄ αξιολόγησης, βάζοντας το χρονοδιάγραμμα, αλλά και θέτοντας τα πολιτικά όρια της διαπραγμάτευσης στα οποία θα κινηθεί η κυβέρνηση. Στην ομιλία του θα επαναλάβει πως δεν γίνονται αποδεκτά τα νέα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν οι εταίροι για μετά το τέλος του προγράμματος.

 

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: