Νίγηρας: Τουλάχιστον 10 στρατιώτες σκοτώνονται σε επίθεση τζιχαντιστών στα σύνορα με το Μάλι

Τουλάχιστον δέκα στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους προχθές Παρασκευή πέφτοντας σε ενέδρα που έστησε «ομάδα ενόπλων τρομοκρατών» στο δυτικό τμήμα του Νίγηρα, στα σύνορα με το Μάλι, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Άμυνας στη Νιαμέ.

«Την Παρασκευή 10η Φεβρουαρίου αργά το πρωί», στρατιώτες που «περιπολούσαν σε ζώνη στο βόρειο τμήμα του νομού Μπανιμπαγκού έπεσαν σε περίπλοκη ενέδρα που είχαν στήσει οπλισμένοι τρομοκράτες», ανέφερε στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, χρησιμοποιώντας την ορολογία με την οποία αναφέρεται γενικά σε τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Ο απολογισμός της επίθεσης, που διαπράχθηκε στην κοινότητα Ινταγκαμέ, ενδέχεται να γίνει ακόμη βαρύτερος, καθώς το υπουργείο έκανε λόγο για «16 αγνοούμενους» και «13 τραυματίες» στις τάξεις του στρατού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανταπόδοση των πυρών από τους στρατιώτες και η «άμεση επέμβαση» της αεροπορίας ανάγκασε τους δράστες να υποχωρήσουν «προς γειτονική χώρα», προφανώς το Μάλι, μερικά χιλιόμετρα από την τοποθεσία όπου είχε στηθεί ενέδρα.

Το υπουργείο δεν διευκρινίζει πόσοι από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκαν, ωστόσο τονίζει πως οι πήραν μαζί υποχωρώντας «πτώματα».

Χθες Σάββατο το βράδυ η διπλωματία της Γαλλίας «καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση».

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την «αλληλεγγύη του στις αρχές και στον λαό του Νίγηρα», τονίζοντας πως στέκεται στο πλευρό τους «στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας».

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις παρέχουν υποστήριξη σε επιχείρηση για την αποκατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή των συνόρων με το Μάλι, έχουν αναπτύξει περίπου 250 μέλη τους.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: