Τι ισχύει για την «εγκληματική οργάνωση» στο μπάσκετ

Διαφορετική απ’ ότι παρουσιάστηκε σε κάποια δημοσιεύματα είναι η αλήθεια για την διερεύνηση ενδεχόμενης «εγκληματικής οργάνωσης» στο μπάσκετ.

Μετά από σχετικές καταγγελίες του προέδρου της ΟΔΚΕ, Ηλία Καφφέ σε βάρος της ΕΟΚ, είναι αληθές ότι διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα. Υπάρχουν όμως κάποιες βασικές παράμετροι του θέματος που είναι αντίθετες απ’ αυτά που παρουσιάζονται σε γραφόμενα.

Καταρχάς, την υπόθεση δεν την έχει αναλάβει ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, αλλά ο συνεργάτης του, Γιώργος Λαΐνης. Αυτό που κυρίως πρέπει να διευκρινιστεί ωστόσο, είναι ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και ότι (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν υπάρχουν ούτε κατηγορούμενοι, ούτε καν ύποπτοι.

Αντίθετα, το μόνο που ισχύει στην παρούσα φάση είναι η κλήση 17 μαρτύρων από τις τάξεις της ΕΟΚ, της ΚΕΔ, συνδέσμων διαιτητών και γενικότερα τον χώρο του μπάσκετ. Μέσω των συγκεκριμένων καταθέσεων λοιπόν (και όχι άρση τηλεφωνικών απορρήτων, όπως επίσης γράφτηκε) θα εξεταστούν σε πρώτο στάδιο οι σοβαρές καταγγελίες του Λαΐνη και θα κριθεί στη συνέχεια αν όντως υπάρχει έδαφος για να εντοπιστούν παρατυπίες.

Πηγή: sport-fm.gr

athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: