Τι αλλάζει στο σήμα των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων για να μην τα μπερδεύουν με αυτά των Σκοπίων

Αλλάζει το σήμα – σφραγίδα που θα συνοδεύει τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, ώστε να τα διαφοροποιεί από τα προϊόντα της Βόρειας Μακεδονίας.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), που εξελίχθηκε τους τελευταίους μήνες και βρίσκεται, πλέον, σε φάση ολοκλήρωσης. Το νέο σήμα βασίζεται σε αυτό που είχε παρουσιάσει ως πρόταση ο ΣΕΒΕ στον κ. Μητσοτάκη και τους άλλους πολιτικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Β. Ελλάδος στις 22 Οκτωβρίου. Τις τελευταίες 20 ημέρες το σήμα λαμβάνει την τελική του μορφή, στην οποία ενσωματώνονται παρατηρήσεις των φορέων, αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά την αποκάλυψη του σήματος, τα επόμενα στάδια προβλέπουν την υιοθέτησή του, δηλαδή τη συμφωνία τόσο για το εικαστικό μέρος όσο και για το περιεχόμενο, απ’ όσο το δυνατό περισσότερους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Β. Ελλάδος, ώστε σύντομα να κατοχυρωθεί ως ελληνικό στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο Αλικάντε.

Αν και το σήμα – σφραγίδα στην τελική του μορφή παραμένει πιστό στην αρχική ιδέα, υπάρχουν αλλαγές που επιδιώκουν να είναι αναγνωρίσιμο από τους διεθνείς καταναλωτές και να διεισδύει στις αγορές του κόσμου.

Τα τρία χαρακτηριστικά του νέου σήματος

#1: Στο κέντρο του σήματος θα δεσπόζει ένα μεγάλο «Μ», ένα γράμμα που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις γλώσσες και η χώρα μας δεν θα ήθελε επουδενί να «χαρίσει» στα Σκόπια.

#2: Το σύνθημα του σήματος φαίνεται ότι θα είναι «Macedonia. The Greek Great Land».

#3: Θα έχει δύο χρώματα, το άσπρο και το μπλε.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: