Θρίλερ στη Βραζιλία με νικητή τον Χάμιλτον! Δεύτερος ο Ρόσμπεργκ – Τρομερός Φερστάπεν! 

Έντονη βροχόπτωση, κίτρινες σημαίες, αυτοκίνητο ασφαλείας, διακοπή αγώνα, συγκρούσεις και εγκαταλείψεις!

Σε ένα grand prix που κυριολεκτικά τα είχε όλα, ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία στην πίστα της Βραζιλίας και να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Νίκο Ρόσμπεργκ!

Ο ομόσταβλός του, κατάφερε με νύχια και με δόντια να διατηρήσει τη δεύτερη θέση από την οποία εκκινούσε και να παραμείνει το… αφεντικό για την υπόθεση τίτλος!

Τρομερός ο Φερστάπεν, ο οποίος παρά την λανθασμένη στρατηγική της ομάδας του, από την 16η έκτη θέση, μέσα σε λίγους γύρους έφερε το μονοθέσιο της Red Bull στο βάθρο και την τρίτη θέση! Απίστευτος ο μικρός Ολλανδός!

Πλέον, ο πρωταθλητής θα κριθεί στο Άμπου Ντάμπι!


Ο αγώνας λόγω της έντονης βροχόπτωσης αλλά και της βρεγμένης πίστας ξεκίνησε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο αποχώρησε μετά από επτά γύρους και… εμφανίστηκε ξανά μετά από λίγα λεπτά!

Ο Έρικσον  λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχασε τον έλεγχο της Sauber του, με το μονοθέσιο να σταματάει ακριβώς μπροστά στην είσοδο των πιτ στοπ!

.

Ως αποτέλεσμα αυτό είχαμε την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας μέχρι να απομακρύνουν το μονοθέσιο αλλά και τα θραύσματα…

Την ώρα που αποχωρούσε το αυτοκίνητο  ασφαλείας, ήταν η σειρά του Κιμι Ραϊκόνεν να το επαναφέρει στην πίστα!

.

Ήταν στον 20 γύρο, όταν ο Φιλανδός πιλότος της Ferrari έχασε και αυτός με τη σειρά του τον έλεγχο του μονοθέσιου του, το οποίο κατέληξε στον τοίχο!

Σε εκείνο το σημείο βγήκε ξανά το αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά και η πρώτη κόκκινη σημαία με  με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας!

Μετά από αρκετή ώρα, είχαμε ξανά αγώνα με όλα τα μονοθέσια να βρίσκονται ξανά πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

.

Οι γύροι περνούσαν (πάντα με το α.α. μέσα) και ξαφνικά  στον 28′ γύρο, όταν οι περισσότεροι οδηγοί έλεγαν ότι πρέπει να φύγει για να έχουμε κανονικό αγώνα, έπεσε και η δεύτερη κόκκινη σημαία!

Ο Χάμιλτον απόρησε με αυτή την ενέργεια, αλλά το ίδιο και ο ομόσταβλος του!

Επιτέλους αγώνας!

Μετά τη δεύτερη διακοπή στήθηκε το ίδιο σκηνικό, με όλα τα μονοθέσια να είναι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Όταν στον 32 γύρο αποχώρησε, τότε είχε πραγματικό αγώνα, με τον Φερστάπεν να περνάει στη δεύτερη θέση προσπερνώντας τον Ρόσμπεργκ!

Και εκεί που όλα κυλούσαν ομάλα, ο Μάσα είπε το μεγάλο αντίο στους συμπατριώτες του!

Ο Βραζιλιάνος πιλότος έχασε τον έλεγχο στον 48′ γύρο με το μονοθέσιο ου να σταματάει μπροστά στην είσοδο των πιτ και το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπαίνει ξανά στην πίστα!

 

.

Όλοι χειροκρότησαν τον Μάσα, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια και τη σημαία της Βραζιλίας στα χέρια του πήγε περπατώντας στα πιτ! Τελευταίος αγώνας για τον Βραζιλιάνο στην πατρίδα του!

.

Εκείνη τη στιγμή, η Red Bull κάλεσε τον Φερστάπεν στα πιτ στοπ και του έβγαλαν τα βρόχινα ελαστικά φορώντας του τα ενδιάμεσα!

Μια τακτική η οποία αποδείχτηκε λανθασμένη, καθώς ο Ολλανδός με το που μπήκε στην πίστα είπε χαρακτηριστικά ότι το μονοθέσιο του πηγαίνει σαν… βάρκα!

.

Οι μηχανικοί του τον κάλεσαν ξανά μέσα, του έβαλαν τα βρόχινα, αλλά τότε ο Φερστάπεν είχε πέσει στην 16η θέση!

Παρόλα αυτά, ο Ολλανδός πραγματοποιώντας μια τρομακτική αντεπίθεση κατάφερε να προσπεράσει όποιον βρήκε μπροστά του και τελικά να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση!

Οι Πέρες (Force India), Φέτελ (Ferrari), Σάινθ (Toro Rosso), Χούλκενμπεργκ (Force India), Ρικιάρντο (Red Bull), Νασρ (Sauber) και Αλόνσο (McLaren) συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Περισσότερα σε λίγο!

Θρίλερ στη Βραζιλία με νικητή τον Χάμιλτον! Δεύτερος ο Ρόσμπεργκ — Τρομερός Φερστάπεν! 

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: