Θεσσαλονίκη: Την Κυριακή καθαρίζουμε το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς στέλνει ένα μήνυμα δράσης για το Περιβάλλον, συμμετέχοντας για άλλη μία χρονιά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) με τη διοργάνωση της «Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2016».

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου, την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καλαμαριάς και θα πραγματοποιηθούν από 5 έως 10 Ιουνίου 2016. Στις δράσεις θα συμμετάσχουν Δημοτικά Σχολεία, Φορείς Ανακύκλωσης, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, καθώς και πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος.

Η Εβδομάδα Περιβάλλοντος ξεκινάει αύριο, Κυριακή 5 Ιουνίου, με μία δράση εθελοντικού καθαρισμού του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς, η οποία θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων ατόμων. Τόπος συνάντησης για την έναρξη της δράσης ορίζεται το Remezzo και ώρα συνάντησης 9:00.

Παράλληλα, στην Πλατεία Δημαρχείου, στις 11:30, ο Δήμος γιορτάζει το πράσινο και μας βοηθά να ομορφύνουμε  τα μπαλκόνια μας, χαρίζοντάς μας ένα φυτό.

Το βράδυ της Κυριακής στις 20:30, στην Πλατεία Δημαρχείου μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν την ξεκαρδιστική παράσταση του καραγκιοζοπαίχτη Αγάπιου Αγαπίου με τίτλο «Το μαγικό καράβι».

Μεταξύ των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, συμπεριλαμβάνεται και η Ποδηλατοδρομία, το απόγευμα της Τετάρτης.  Την εβδομάδα περιβάλλοντος θα κλείσει το πρωί της Παρασκευής, 10 Ιουνίου στις 10:00, στο Πάρκο Κερασούντος, το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης και θα εκπαιδευτούν για το είδος των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των ημερών εδώ

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: