Θεσσαλονίκη: Στα μωβ «ντύθηκαν» οι Ομπρέλες στη Νέα Παραλία! (ΦΩΤΟ)

Στο χρώμα του μωβ φωταγωγήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου, οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Θεσσαλονίκη, όπως και πολλά ακόμη κτίρια στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η φωταγώγηση σε διάσημα ορόσημα-μνημεία-κτίρια, σε όλον τον κόσμο γίνεται για να «γιορταστεί» η Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Παγκοσμίως, πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές ως Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ).

Όπως δήλωσε στο typosthes.gr η Γεωργία Νιαπά, γραμματέας του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας «Για πρώτη πραγματοποιείται αυτός ο παγκόσμιος εορτασμός, με τη φωταγώγηση των κτιρίων σε όλο τον κόσμο για το συγκεκριμένο σκοπό. Είναι παθήσεις που επηρεάζουν πολύ την καθημερινότητα του ατόμου και της οικογένειάς του. Παγκοσμίως υπολογίζεται πως υπάρχουν 5 εκατ. ασθενείς, ενώ στην Ελλάδα 20.000. Η σημερινή εκδήλωση, όπως και οι χθεσινές δράσεις, είναι για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τις παθήσεις αυτές».

Στην υπόλοιπη Ελλάδα φωταγωγήθηκαν η Ακαδημία Αθηνών, τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το δημαρχείο της Καβάλας, το άγαλμα της Ελευθερίας στη Δράμα, η κεντρική γέφυρα στα Τρίκαλα, το Εθνικό Ωδείο στη Λάρισα και το Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας καλεί όλους όσους επιθυμούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα άτομα με ΙΦΝΕ να φωτογραφηθούν με φόντο τα φωταγωγημένα σημεία και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτω από τα hashtag #unitedwestand2016 και #worldibdday2016.


Στο πλαίσιο του «εορτασμού» της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ, ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, διοργάνωσε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η Διαχείριση των ΙΦΝΕ με στόχο τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του πάσχοντα», την Τετάρτη 18 Μαΐου και εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 19 Μαΐου, από τις 8:30 έως τις 13:30, στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο στον Πειραιά και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη. 

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: